Logo de-vonk.nl


Alblasserdammers kiezen kunstwerk Anamorphosis

Kunstwerk Anamorphosis van kunstenaar Rosalinde van Ingen-Schenau wordt na de zomer geplaatst in het havengebied van Alblasserdam.

ALBLASSERDAM - Inwoners van de gemeente Alblasserdam hebben hier zelf voor gekozen. Maandagavond 22 mei konden zij tijdens een inloopavond in De Portier en via de website van de gemeente hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen die een beoordelingscommissie had geselecteerd. In totaal zijn er 75 stemmen uitgebracht. Kunstwerk Anamorphosis kreeg met 67% de meeste stemmen. 

Dorien Zandvliet, wethouder kunst en cultuur: "Ik ben blij dat zoveel mensen gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om te stemmen. We vinden het belangrijk dat inwoners konden meebepalen welk kunstwerk er komt. Het havengebied is namelijk van en voor iedereen."

De bijeenkomst waar de ontwerpen werden getoond en toegelicht was live te volgen op de facebookpagina van de gemeente Alblasserdam. Ook kon men vragen stellen via facebook. De inwoners reageerden positief op deze mogelijkheid.

Reageer als eerste
Meer berichten