Logo de-vonk.nl


Kinderdijk is kampioen

Alblasserdam - Zaterdag 3 juni is CKC Kinderdijk tegen Fiducia uit Vleuten kampioen geworden tijdens het promotieduel op neutraal terrein bij Vriendenschaar in Bodegraven.


Van beide kanten waren er veel toeschouwers meegekomen. Zo zag het aan de kant van Kinderdijk er erg geel met blauw uit. Na 2 ½ minuut spelen schoot Lotte de eerste bal in de korf. Acht minuten later stond het 5-4. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Toch liep CKC Kinderdijk geleidelijk uit op Fiducia naar een 11-6 voorsprong 10 minuten voor tijd.

Voorsprong
Mede door de hele goede rebounds zowel aanvallend als verdedigend kwam Kinderdijk op een voorsprong van 13-9 met de rust.
Direct na de rust ging Kinderdijk net zo verder als in de eerste helft, Koen scoorde binnen een minuut.
Na 5 minuten spelen kwam de klad erin en werd er 10 minuten lang niet gescoord.

Gelukkig voor alle toeschouwers was het daarna weer raak en werd de korf weer gevonden. Voor CKC door Jelle en Marjolein. Negen minuten voor tijd was de stand 19-14. Het kampioenschap kwam in zicht.

Terug

Fiducia gaf niet op en kwam terug tot 19-17. Door 2 hele belangrijke punten van Menno in 1,5 minuut tijd kwam de stand op 21-17. Met nog 3,5 minuut op de klok mocht ook Johan zij bijdrage leveren en kwam er in voor Koen. Ook pakte hij nog een puntje mee.

Twee minuten voor tijd kwam de publiekswissel van Elisabeth. Deze keer had ze echt haar laatste wedstrijd gespeeld voor Kinderdijk 1. In haar plaats kwam Melissa in het veld. De einduitslag was 23-19. Dus kampioen en promotie voor Kinderdijk.

Scores:
Menno Bot 6x, Jele Lunenborg 5x, Koen Golverdingen, Simone Hoek en Marjolein Verkerk 3x, Lotte van de Lustgraaf, Martijn Kreuk en Johan Vos 1x.

Reageer als eerste
Meer berichten