Logo de-vonk.nl


Christian: "Ik wil muziek maken voor Hem. Doordat ik op veel plaatsen kom, zie ik veel van wat God doet. Soms mag je muziek echt levens veranderend zijn. Daar doe ik het voor."
Christian: "Ik wil muziek maken voor Hem. Doordat ik op veel plaatsen kom, zie ik veel van wat God doet. Soms mag je muziek echt levens veranderend zijn. Daar doe ik het voor."

Christian maakt muziek met een boodschap

Door Anja Helmink

Sinds twee jaar woont Christian Verwoerd (27) met zijn vrouw en twee kinderen in Nieuw-Lekkerland. In zijn studio op de benedenverdieping maakt hij muziek en schrijft hij liedjes. Ook bouwt hij zelf websites. De muziek is echter zijn grote passie.

Nieuw-Lekkerland - "Toen ik een jaar of 5/6 was kroop ik al achter de piano. Mijn eerste officiële muziekervaring was de vioolles op de muziekschool. Daar zat ik van mijn achtste tot mijn elfde jaar op. Op de middelbare school, in HAVO 4/5, leerde ik mezelf gitaar spelen en ging ik ook zelf muziek opnemen, met zo'n simpel opnamesetje. Ik ben best een duizendpoot en vind veel dingen leuk. Bij wat ik nu doe, kan ik al die dingen eigenlijk wel goed gebruiken. Als ik hier thuis bijvoorbeeld een demo opname maak van een lied, speel ik de instrumenten gewoon achter elkaar in."

"In 2008 veranderde mijn leven. Ik dacht veel na over de tijdelijkheid van alles en over wat echt belangrijk is in het leven. Toen heb ik besloten Jezus te willen volgen. In die tijd heb ik veel liedjes geschreven en die kwamen op mijn eerste CD 'Your return will come'. De liedjes gaan over de grootheid van God en ook over mijn eigen verandering. Ik kwam erachter dat het belangrijk is om alles aan Hem terug geven. Dan kan Hij je gebruiken en mag je onderdeel zijn van iets groots, van Gods plan met deze wereld. In die tijd (2009), las ik het boek 'No compromise' van Keith Green, artiest en zanger uit de jaren '80. Hij gebruikte muziek als middel, niet als doel op zich. Hij leefde wat hij preekte door zijn teksten. Dat sprak mij aan en ik wilde dat ook!"
"Ik wil muziek maken voor Hem. Doordat ik op veel plaatsen kom, zie ik veel van wat God doet. Soms mag je muziek echt levens veranderend zijn. Daar doe ik het voor. De muziek is mijn passie, maar bovenal een middel om de boodschap van God door te mogen geven." Ideeën voor nieuwe liedjes komen vaak spontaan op, bijvoorbeeld tijdens het auto rijden na afloop van een concert. De woorden komen dan vaak vanzelf. Christian schrijft een mix van lofprijsliederen en liederen met boodschap/verhaal. Inmiddels zijn er al vier CD' s uitgekomen. Nummer 5 staat op de planning voor januari 2018. "Ik doe het niet alleen hoor, de hele band denkt mee. We spelen vaak in jeugddiensten, maar ook op jongerenavonden, conferenties, bruiloften en evenementen. Eigen concerten doe ik het liefste, daar kun je echt een lijn in leggen. We willen door onze muziek laten zien dat God leeft en dat hij dichtbij is. Zijn Woord is actueel en met een boodschap ook voor deze tijd. Dat is echt het mooiste om voor te leven."
Zie ook zijn website en Facebookpagina.

christianverwoerd.nl

Reageer als eerste
Meer berichten