Logo de-vonk.nl


Nienke (12) uit Bleskensgraaf loopt Nijmeegse Vierdaagse

Bleskensgraaf - Nienke Sala uit Bleskensgraaf is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt zij elke dag 30 km samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #vteam. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen. Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Nienke Sala loopt, net als andere kinderen van de #vteam voor een goed doel, namelijk Vrede, Veiligheid & Vriendschap.

Nienke Sala vertelt: "Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op de geweldige sfeer onderweg, en om samen met mijn moeder te lopen. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen.

De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako vertelt: "Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen." Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, Vfonds, AH, CineMec, HiTec en Van der Valk Nijmegen-Lent. Meer informatie: www.kindercorrespondent.nl/vierdaagse.

Reageer als eerste
Meer berichten