Logo de-vonk.nl


Een nieuw projectkoor in Alblasserdam. (Foto: Privé)
Een nieuw projectkoor in Alblasserdam. (Foto: Privé)

Nieuw projectkoor voor mannen in Alblasserdam

Er komt een nieuw projectkoor in Alblasserdam. Mannen die het leuk vinden om te zingen, kunnen vanaf 29 augustus mee repeteren.

ALBLASSERDAM - Er wordt eens in de twee weken gerepeteerd in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein, van 20.15 tot 22.00 uur. Dirigent Martin de Jong werkt met de mannen toe naar een cd-opname die gepland staat voor april 2018 en naar twee presentatieconcerten in samenwerking met het Christelijk Mannenkoor Altena ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van dit koor, in november 2018. "Daarna hopen we een doorstart te maken voor een mannenkoor in Alblasserdam," vertelt Piet Groenendijk. "Een aantal jaar geleden was er al een mannenkoor in Alblasserdam, maar dat was gestopt vanwege een gebrek aan animo. Nu willen we toch weer gaan proberen een mannenkoor in Alblasserdam in leven te krijgen. Waarom een mannenkoor? Omdat mannen een heel eigen klank hebben. Ook de muziek die je zingt, is anders."

Het koor wil een eigen repertoire opbouwen voor een concert als projectkoor. Dit repertoire wordt in overleg met de leden opgesteld. Daarbij wordt gedacht aan eigentijdse geestelijke liederen en gospelmuziek. Deelname kost 15 euro per maand. Voor meer informatie of aanmelden kunnen geïnteresseerden terecht bij Piet Groenendijk via 078-6917462 of ph.groenendijk@kpnplanet.nl of bij Martin de Jong via 078-6930999 of maatinmuziek@outlook.com.

Reageer als eerste
Meer berichten