Logo de-vonk.nl


In de zomer is het heerlijk toeven op het water, ook al zijn er soms mindere dagen. (Foto: Eline Lohman)
In de zomer is het heerlijk toeven op het water, ook al zijn er soms mindere dagen. (Foto: Eline Lohman)

Ene dag zon en andere dag regen

Van het zwembad tot en met kamperen in een camper - recreëren kan in Alblasserdam op verschillende plekken. Maar heeft de vakantierecreatie geen last van het kwakkelende weer? De ene dag is het namelijk mooi weer, de andere dag zeker niet.

Door Eline Lohman

ALBLASSERDAM – Een van de trekpleisters van Alblasserdam is de haven. Havenmeester Mijndert de Lang moet toegeven dat er minder mensen met een bootje in de haven liggen, maar dat komt niet door het weer, zo vertelt hij. "We zien minder mensen naar ons toe komen momenteel. Dat komt niet zozeer door het weer, maar door ouderdom: als mensen ouder worden, dan verkopen ze vaak hun boot. En jongeren kopen geen boot. Gelukkig hebben we aardig wat vaste mensen die elk jaar naar onze haven toe komen. Zij komen toch wel; ze laten zich niet tegenhouden door het weer als dat soms wat minder is."

Bij Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam is het wel drukker dan anders, volgens Kees van Vuuren. "We hebben aardig wat mensen met een camper staan. Het weer heeft geen invloed op het bezoekersaantal. Veel mensen komen uit het buitenland en rijden hun rondje toch wel. Natuurlijk ziet iedereen liever de zon, haha. Het is op ons park drukker dan vorig jaar. Toen waren we voor het eerst open en nu merk je dat mensen ons weten te vinden omdat we in de boekjes staan."

Ook Sportcentrum Blokweer merkt niets van het af en toe wat kwakkelende weer. Ad van 't Hof: "We zijn voor het eerst in drie jaar open tijdens de zomervakantie. We hebben namelijk twee keer groot onderhoud gehad. We kunnen zeggen dat er heel veel animo is voor het zwembad. Er zijn elke dag lekker veel kinderen in het zwembad. Het weer is daarbij niet echt van invloed. Je zou verwachten dat wanneer het minder mooi weer is, er meer kinderen binnen komen zwemmen, maar dat is niet in het bijzonder zo – het weer geeft geen grote verandering. Mooi natuurlijk."

Natuurlijk wordt er tijdens de vakantie ook overnacht in de regio. Zoals bij Bed & Breakfast Alblasserwaard. Daar is het 'goed druk', volgens Stina van Es, maar de dagactiviteiten worden nog wel eens bepaald door het weer. "De mensen komen altijd, of het nu goed weer is of niet, want ze hebben vaak al geboekt. Maar we zien ook dat fietsers op korte termijn bij ons komen overnachten. Wel is het zo dat gasten 's ochtends het weer aankijken en zo bepalen wat ze die dag gaan doen. Is het goed weer, dan gaan ze bijvoorbeeld met de Waterbus en bij minder mooi weer bezoeken ze een museum. Of ze gaan op een mindere dag vroeg op pad voor de buien komen."

Reageer als eerste
Meer berichten