Logo de-vonk.nl


Klokradio op locatie in Oud-Alblas. (Foto: Klokradio)
Klokradio op locatie in Oud-Alblas. (Foto: Klokradio) (Foto: Ria Scholten)

Klokradio opent tweede studio

Molenwaard - Lokale omroep Klokradio neemt donderdag 5 oktober een tweede locatie in gebruik in het voormalige gemeentehuis van Groot-Ammers. Er wordt een studio ingericht voor lokale programma's, vol lokale actualiteiten, met lokale presentatoren en gasten uit de directe omgeving.

Klokradio is ontstaan in Kinderdijk in Café De Klok, maar verhuisde al snel naar de huidige studio aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Dat functioneerde 25 jaar heel goed, waarin de omroep fors groeide in luisterpubliek en in aantal medewerkers. Met de Molenwaard-fusie werd het werkgebied opeens veel groter. De eerste prioriteit lag toen bij een goede etherontvangst in geheel Molenwaard, wat vorig jaar is gerealiseerd met twee frequenties: 97,3 en 107,0 FM. Vervolgens werd gezocht naar goede locaties voor kleinere extra studio's. Immers het werkgebied was zo groot geworden, dat voor veel inwoners de afstand naar de studio te ver werd.

Met hulp van de gemeente heeft Klokradio nu een mooie ruimte gevonden in de regio Liesveld-Goudriaan. Donderdag gaat om 19.00 uur het eerste programma van start. Burgemeester Dirk van der Borg is daarbij aanwezig om de 'opening' te verrichten. Studiogast is Huibert van de Graaf die zal vertellen over de Klankbordgroep Nieuwpoort/Langerak. Het programma Studio Noord-Oost is wekelijks te beluisteren tussen 19.00 en 20.00 uur. Het wordt verzorgd door Miranda van Middelkoop (uit Groot-Ammers) en Kees van der Rest (uit Langerak). Natuurlijk zoeken zij volop nieuwe radiomakers uit de regio om hen te helpen een wekelijks actualiteitenprogramma in de ether te houden. Zowel presentatoren als technici zijn meer dan welkom. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Klokradio roept verenigingen en instanties in dit deel van Molenwaard op gebruik te maken van de eigen lokale omroep. Hoofdredacteur Marjo de Waard: " Stuur ons de persberichten toe, maak de activiteiten bekend, zorg voor extra publiciteit over de evenementen via de radio. We nemen dit graag mee in Studio Noord-Oost. Uiteraard is iedereen ook welkom om zelf eens uitvoerig zijn of haar vereniging te belichten. Dit is mogelijk per telefoon of live in de nieuwe studio. Stuur de berichten op naar redactie@klokradio.nl, ook voor afspraken voor een radio-uitzending."

Klokradio is te beluisteren in de ether op 97.3 FM (Alblasserdam en West-Molenwaard) en 107,0 FM (Oost-Molenwaard), op de kabel via de kanalen 102.4 (Alblasserdam) en 105.9 (Molenwaard), via het glasvezel netwerk (KPN 1148) en via internet. Zie ook de website www.klokradio.nl.

Meer berichten


Shopbox