Logo de-vonk.nl


Een artist impression van de appartementen. (Foto: pr)
Een artist impression van de appartementen. (Foto: pr)

Wonen op Landgoed Schoonenburgh

Nieuw-Lekkerland - Wonen op een landgoed. Je eigen stek in een oase van rust, ruimte en groen. Wie droomt daar niet van? De 22 rustieke koopappartementen die op Landgoed Schoonenburgh in Nieuw-Lekkerland gerealiseerd worden, maken deze droom waar. Tijdens de infodag op 28 oktober a.s. kunnen geïnteresseerden zich uitgebreid over deze unieke ontwikkeling laten informeren.

De eigenaar van Landgoed Schoonenburgh is Aad den Boer. Toen hij eind jaren tachtig een stuk weiland erfde, kon hij niet vermoeden dat dit zou resulteren in het fraaie buitengebied dat er nu ligt. "Dat kwam een jaar of tien later pas", vertelt hij. "De provincie Zuid-Holland publiceerde in de jaren negentig een handleiding voor het stichten van een landgoed. Ik dacht meteen: 'Dat ga ik doen'. Mede dankzij de medewerking van de gemeente en Staatsbosbeheer is dat gelukt."

Roodborstjes en buizerds

"Landgoed Schoonenburgh verstevigt de oude cultuurwaarden van het Alblasserwaardse landschap", vervolgt Den Boer. "Landschapsarchitect Steven Slabbers, die ook betrokken was bij het Landschapsplan Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, maakte de blauwdruk. Alles wat je je bij een landgoed kunt voorstellen, is er: van bloemige weiden met schapen, koeien en paarden tot een schitterende waterpoel en een heerlijk wandelbos. In het dertig jaar oude bos zitten roodborstjes, maar net zo goed ook buizerds." Nu het landgoed gereed is, wil Den Boer er samen met andere mensen van genieten. Daarom laat hij Van Wijnen 22 hoogwaardige koopappartementen ontwikkelen in het privégedeelte van het bos. Kopers hebben hier tevens het gebruiksrecht van een halve hectare.

Gebiedseigen uiterlijk

Het appartementengebouw is ontworpen door John van der Veer van Architektenburo Bikker BV. Met de eigenaar van dit architectenbureau, Josia Bikker, heeft Den Boer een jarenlange vertrouwensband. "Het ontwerp is naadloos afgestemd op het landschap", zegt Bikker. "Het gebouw staat parallel aan de verkaveling, de kapvorm versterkt de richting van het landschap. Doordat de kap verspringt in een drietal kleinere volumes, oogt het geheel minder massaal. Bekleed met hout en riet heeft het gebouw bovendien een gebiedseigen uiterlijk, dat grotendeels opgaat in het bosrijke decor aan de achterzijde."

Veel licht en zicht

Het appartementengebouw bestaat uit twee lagen, plus een laag onder de kap. Twee algemene ruimtes met lift ontsluiten de 22 appartementen. Kopers kunnen kiezen uit verschillende typen, variërend van circa 90 tot 130 vierkante meter en met twee of drie slaapkamers. Bikker: "De appartementen laten veel daglicht binnen en bieden allemaal vrij zicht op de polder. Bovendien heeft elk appartement een eigen buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon of loggia."

Infodag

Wonen op Landgoed Schoonenburgh is wonen op een bijzondere locatie. Iedereen die hier meer over wil weten, is op zaterdag 28 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur van harte welkom op de infodag. Locatie: Elzenweg 10, Nieuw-Lekkerland. Aanmelden is niet nodig.

Meer berichten


Shopbox