Logo de-vonk.nl


Landvast stond zaterdag letterlijk vol met slagwerkinstrumenten tijdens een gezamenlijk concert van de slagwerkgroep van muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria. (Foto: Privé)
Landvast stond zaterdag letterlijk vol met slagwerkinstrumenten tijdens een gezamenlijk concert van de slagwerkgroep van muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Hoofdrol voor jeugd op slagwerkspektakel

Landvast stond zaterdag letterlijk vol met slagwerkinstrumenten tijdens een gezamenlijk concert van de slagwerkgroep van muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam en de Melody Percussion Band van Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam.

ALBLASSERDAM - Er was grote publieke belangstelling. Beide slagwerkformaties hebben een florerende jeugdafdeling die volop de ruimte kreeg op dit gezamenlijke concert. Onder leiding van Martin de Greef speelde EMS in wisselende bezetting met de jeugd en de "grote" groep. Het optreden werd spectaculair afgesloten met de "River Dance". Bij Soli traden eerst de beide jeugdgroepen aan onder leiding van dirigent Bert Slingerland.

Als eerste was het podium voor "opstap" SoliD, wat bestaat uit beginnende leerlingen die de eerste beginstelen van het samenspel krijgen aangeleerd. Gevolgd door SoliD, een slagwerkformatie bestaande uit jeugdleerlingen die inmiddels een goede bekendheid geniet in de slagwerkwereld. Het enthousiasme spat werkelijk van deze groep af. De MPB van Soli nam het gedeelte na de pauze voor haar rekening. Onder leiding van dirigent Theo Vet werd een afwisselend programma afgewerkt waarin ruimte was voor hoog complexe composities zoals "preys and preditors" en "Spanish Suite". Imposant was de gezamenlijke afsluiting door alle slagwerkers van de MPB en SoliD.

Meer berichten
Shopbox