Logo de-vonk.nl


Zanggroep Joy heeft een drukke decembermaand voor de boeg.
Zanggroep Joy heeft een drukke decembermaand voor de boeg. (Foto: Ria Scholten)

Drukke maand voor Zanggroep Joy

Nieuw-Lekkerland - Zanggroep Joy houdt zondagavond 10 december voor de elfde maal in de kwart eeuw van haar bestaan een Kerst Sing-In in de Maranathakerk aan de Mattenbies. Het thema is dit jaar: Via Bethlehem. De zanggroep staat onder leiding van Carine Schutte en heeft sinds juni van dit jaar een nieuwe voorzitter. Marriëtte de Jong heeft het stokje overgenomen van Elly Zijderveld. Joy mag terugkijken op een prachtig jaar met als hoogtepunt de Jubileum Sing-In op 17 juni.

Door Ria Scholten

Marriëtte vertelt over de Kerst Sing-In: "Wij nemen het publiek mee op reis en komen onderweg een aantal wegwijzers tegen. Via de velden en de stal komen wij uiteindelijk uit op het pad van de vrede. Wij zullen een mix van nieuwe en klassieke (kerst)liederen ten gehore brengen. Op het programma staan onder andere het prachtige Joy to the World, de klassieker O kindeke klein, o kindeke teer en het nieuwe lied Via Bethlehem. Uiteraard is er ook veel ruimte voor samenzang."

Marianne Boudewijn maakt deel uit van de kerstcommissie, die zich met de organisatorische kant van de Sing-In bezighoudt. "De zaal is open vanaf 19.30 uur. Koffie, thee en limonade staan klaar", vertelt zij. "De Sing-In begint om 20.00 uur. De avond is rond 21.15 uur afgelopen. Er is geen pauze en de toegang is gratis. Aan het eind van de avond wordt een deurcollecte gehouden, waarvan een deel wordt gebruikt om de kosten van de avond te dekken."

"Het resterende bedrag komt ten goede aan Home Sweet Home. De Nieuw-Lekkerlandse Eline Verhaar is voor deze stichting als Supervisor actief op een zorgboerderij in Oeganda. Kinderen en jongeren met een beperking kunnen er op een zinvolle manier de dag doorbrengen. Zij leren onder andere hoe zij de dieren moeten verzorgen, maar ook eenvoudige werkzaamheden als vegen en wassen. Het project kan alleen doorgaan als er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn.

Marriëtte vertelt verder: "Zanggroep Joy telt zo'n 35 leden. Dames en heren die lid willen worden zijn van harte welkom op een van onze repetitieavonden. Alle informatie is te vinden op www.hervormdegemeentemaranatha.nl/groepen en op de Facebookpagina. We hebben een drukke decembermaand voor de boeg met een pittig programma. Daarom beginnen we een aantal weken een halfuurtje eerder met repeteren." Een week na de Sing-In, op zondag 17 december, treedt Zanggroep Joy op in de Koningskerk in Langerak. Voor woensdag 20 december staat een optreden op het programma voor de dames van Passage, afdeling Langerak-Nieuwpoort. Op Eerste kerstdag wordt gezongen tijdens de dienst in de Maranathakerk in Nieuw-Lekkerland."

Meer berichten
Shopbox