Logo de-vonk.nl


Onder de kampioenen ook jeugdlid Tamara de Groot. Jong geleerd is oud gedaan. (Foto: Ria Scholten)
Onder de kampioenen ook jeugdlid Tamara de Groot. Jong geleerd is oud gedaan. (Foto: Ria Scholten) (Foto: Ria Scholten)

Kampioenenbal bij Vogelvereniging De Leeuwerik

Nieuw-Lekkerland - Vogelvereniging 'De Leeuwerik' hield van donderdag tot en met zaterdag haar jaarlijkse tentoonstelling in Clubgebouw 'De Bark' aan de Veerweg. Het feit dat de vereniging dit jaar haar 60-jarig bestaan viert gaf aan de show een extra feestelijk tintje.

Donderdagavond werden, voorafgaand aan de officiële opening de winnaars bekend gemaakt. De heer H. van de Graaf behaalde met zijn rijstvogel wit 95 punten plus het Bondskruis voor de mooiste vogel. De heer R. Verhoek kreeg voor zijn Gouldamadine Oranjekop Groen 93 punten plus de Bondsmedaille. De heer A. Deelen behaalde met zijn Baardmannetje dezelfde score plus de Bondsmedaille. De Aymara parkiet van de heer G. van Zwienen kon de jury eveneens bekoren. Het fraaie vogeltje kreeg 94 punten en eveneens de Bondsmedaille. Zijn eigenaar werd met 457 punten ook winnaar van de SNS Bokaal voor de vijf beste eigen kweek vogels. Bij de jeugd behaalde Harry Rietveld met zijn Pennant rosella de fraaie score van 94 punten.

De jubilerende vogelvereniging kan terugkijken op een geslaagde tentoonstelling. Er werden ook vogels te koop aangeboden, waarvan een deel een nieuwe eigenaar kreeg. Het rad van avontuur draaide heel veel rondjes. Menigeen ging dan ook met een prijsje naar huis. Zaterdagmiddag draaide het rad speciaal voor de kinderen met een aangepast prijzenpakket.

Meer berichten
Shopbox