Logo de-vonk.nl


Restaurant De Wachter in Alblasserdam staat op nummer 7 van de IENS Top. (Foto: Facebook)
Restaurant De Wachter in Alblasserdam staat op nummer 7 van de IENS Top. (Foto: Facebook)

Restaurant De Wachter in IENS Top 10

Alblasserdam - Restaurant De Librije in Zwolle wint ook dit jaar de enige echte culinaire publieksprijs van Nederland en is uitgeroepen als winnaar van de IENS Top 2018. Op nummer 7 staat verrassend Restaurant De Wachter uit Alblasserdam. De IENS Top wordt elk jaar samengesteld op basis van onafhankelijke recensies van restaurantbezoekers. Dit jaar waren dat ruim 160 duizend recensies.

De IENS Top is een overzicht van best beoordeelde restaurants, vanuit de consument gewaardeerd. Wat onderscheidend is ten opzichte van andere lijsten, waarbij een professionele jury de uitslag vaak bepaald. Sinds de eerste IENS Top in 2001, zorgen de recensies van IENS gebruikers voor een gevarieerde lijst met verassende resultaten van de meest geliefde eetgelegenheden door het hele land. Twaalf van de honderd best beoordeelde restaurants kwamen vorig jaar nog niet in de lijst voor. Ook aan diversiteit qua keukens maakt de IENS Top een sprong vooruit. Nieuwe keukens die dit jaar in de IENS Top voorkomen zijn de Afghaanse, Australische, Oost-Europese, Surinaamse, Syrische en Vietnamese keuken.

Verschillende awards

Naast de landelijke Top 10 reikt IENS ook awards uit aan het best beoordeelde restaurant per provincie en aan het restaurant met het hoogste aantal recencies. Met ruim duizend recencies wint het Rotterdamse restaurant Rosso deze award voor het tweede jaar op rij.

"Afgelopen jaren zijn recensies een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het uitkiezen van restaurants. We feliciteren alle winnaars van harte met deze publieksprijzen," vertelt Almir Ambeskovic, algemeen directeur van IENS.

IENS Top 10:

1. Restaurant De Librije, Zwolle
2. Calva, Nootdorp
3. MR. CHANG, Waalre
4. De Lindehof, Nuenen
5. De Oranjerie, Barneveld
6. 't Molenhuys, Rijkevoort
7. Restaurant De Wachter, Alblasserdam
8. Restaurant Vanille, Eijsden
9. Lounge Restaurant Pomerol, Landgraaf
10. Hendrik van Maurick, Vught

Meer berichten
Shopbox