Logo de-vonk.nl


Visarend.
Visarend. (Foto: pr)

Lezing over 'De Nieuwe Biesbosch'

Alblasserwaard - Op uitnodiging van de Natuur-en Vogelwacht Alblasserwaard verzorgt 'boswachter' Thomas van der Es een lezing over 'De Nieuwe Biesbosch'.

De afgelopen jaren groeide het zoetwatergetijdengebied enorm. Grote stukken polderland veranderde in waterland en de rivier kreeg meer ruimte. Klimaatbuffers moeten in de Biesbosch regio ervoor zorgen dat Gorinchem en andere steden droge voeten houdt bij extreme waterstanden.

Het bracht meer dan enkel waterveiligheid voor honderdduizenden inwoners. Het nieuwe waterrijke landschap zorgde voor spectaculair natuurherstel. Vissen kregen prachtige paaigebieden, grutto's een 'tankstation' en de visarend werd in 2016 een nieuwe broedvogel voor Nederland.

Tijdens deze avond neemt 'boswachter' Thomas de bezoeker mee door deze veranderingen. Hoe ziet de toekomst eruit van deze rivierdelta en welke diersoorten kunnen we nog verwachten. Aan de hand van foto's vertelt hij alles over de Biesbosch van nu en wordt vooruit geblikt.

Op deze avond is het mogelijk om een exemplaar van het boek 'De Nieuwe Biesbosch' te kopen en te laten signeren door auteur Thomas van der Es.
De lezing wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht en begint om 19.30 uur op donderdag 14 december. De entree bedraagt 2.50 euro.

Meer berichten
Shopbox