Logo de-vonk.nl


Foto: Persgroep

SGP pleit voor vuurwerkvrije zones

Alblasserdam - De Alblasserdamse SGP-fractie heeft woensdagavond, tijdens de commissievergadering, gepleit voor vuurwerkvrije zones in het Damdorp. Raadslid Corné van Werkhoven: "Met het instellen van vuurwerkvrije zones doen we niet alleen kleine kinderen en ouderen een plezier, maar ook dieren en het milieu." Een ander belangrijk punt voor de SGP is de luchtkwaliteit. Rond de jaarwisseling ligt de fijnstofconcentratie vijftig procent hoger.

Van Werkhoven verwijst verder naar de vele ongevallen, de overlast ruim voor en na de jaarwisseling, de schade aan gebouwen en voertuigen en de rommel die vuurwerk op straat veroorzaakt.

De SGP wil het onderwerp op de maatschappelijke agenda zetten. Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 zouden idealiter voor het eerst vuurwerkvrije zones ingesteld moeten worden.

Sinds 2015 beslissen gemeenten zelf over een gebiedsverbod voor vuurwerk. Tientallen gemeenten stelden zo'n verbod ook daadwerkelijk in. De gemeente Rotterdam heeft bij de jaarwisseling 2014/15 ook 31 vuurwerkvrije zones aangewezen.

Meer berichten
Shopbox