Het bestuur bestaat uit v.l.n.r. Piet Damsteeg, Bertus de Jong, Ad van Wingerden en Chantal van Bergeijk. (Foto: Fotoclub Molenwaard)
Het bestuur bestaat uit v.l.n.r. Piet Damsteeg, Bertus de Jong, Ad van Wingerden en Chantal van Bergeijk. (Foto: Fotoclub Molenwaard) (Foto: Ria Scholten)

Fotoclub Molenwaard bestaat vijf jaar

Nieuw-Lekkerland - Fotoclub Molenwaard viert haar eerste lustrum met een expositie in Winkelcentrum De Kleyburg in Nieuw-Lekkerland. De fototentoonstelling wordt gehouden in de winkelruimte tussen Slagerij Bouter en Stacom. De ruimte is beschikbaar gesteld door Zevensprong BV.

(Door: Ria Scholten)

Bij de viering van het jubileum staat het thema vijf centraal. Het bestuur heeft aan de leden gevraagd hun creativiteit de vrije loop te laten. Dit heeft geresulteerd in een aantal verrassende composities. "Bezoekers van de expositie kunnen deelnemen aan een prijsvraag", vertelt voorzitter Bertus de Jong. "Op het deelnameformulier staan een aantal vragen, die betrekking hebben op de getoonde foto's. Wie alle multiple choice vragen goed heeft beantwoord, dingt mee naar een aantal mooie prijzen. De eerste prijs is een professionele shoot in een studio. De tweede prijs bestaat uit een Nintendo 2DS portable spelcomputer, inclusief spel. De derde prijs is eveneens niet te versmaden: een fraaie Nikon compact camera."

Fotoclub Molenwaard is een actieve vereniging met een 30-tal leden. Zij komen tweemaal per maand op de woensdagavond bijeen in het NKPV-gebouwtje aan de Veerweg in Nieuw-Lekkerland. "Gedurende het jaar zijn er tijdens deze avonden verschillende activiteiten die tot doel hebben om onze kennis van fotografie te vergroten. We kijken naar elkaars foto's en leren van elkaar", legt secretaris Ad van Wingerden uit. "Een vaste waarde binnen de activiteiten is de verkiezing van de Foto van de Maand. De makers geven een toelichting op hun foto, die vervolgens wordt besproken en becommentarieerd. Naast de avonden gaan de leden eenmaal per maand op stap naar bijvoorbeeld de Veluwe om daar de herfstkleuren vast te leggen. De tijdens de fotosessie gemaakte opnamen worden vervolgens op een van de clubavonden met elkaar besproken."

Bertus vult aan: "Jaarlijks nodigen wij een gastspreker uit. Woensdag 4 april is dit Janet Haines, een fotografe van Britse afkomst die een andere kijk op en een ander gevoel over fotografie heeft dan wij hier gewend zijn. Het belooft dan ook een boeiende avond te worden. Eveneens eenmaal per jaar organiseren wij een workshop fotografie voor leden en niet-leden met in het programma veel ruimte voor de praktijk. Zie voor meer informatie www.fotomolenwaard.nl."

Iedereen is van harte welkom om de jubileumexpositie te komen bekijken. Dit is mogelijk op vrijdag 22 en 29 december van 10:00 tot 21:00 uur, woensdag 27 en donderdag 28 december van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag 30 december van 10:00 tot 15:00 uur.

Meer berichten