Burgemeester Dirk van der Borg kwam op bezoek en bewonderde de heer Karsdorp's borduurwerk.
Burgemeester Dirk van der Borg kwam op bezoek en bewonderde de heer Karsdorp's borduurwerk. (Foto: Ria Scholten)

De heer Karsdorp is een eeuw oud!

Nieuw-Lekkerland - De heer Kees Karsdorp vierde op Eerste Kerstdag zijn honderdste verjaardag. Burgemeester Dirk van der Borg kwam hem in zijn woning aan de Burgemeester Nieborgstraat feliciteren en toonde zich verrast over de vele hobby's van de jarige.

De wieg van de jarige stond in Molenaarsgraaf. Hij was de middelste in een gezin met elf kinderen. Op 8 februari 1944 trouwde hij met Koosje Mouthaan. Het jonge paar ging in Molenaarsgraaf wonen en verhuisde later naar Kinderdijk. In 1963 werd een woning in de Claes de Jongestraat in Nieuw-Lekkerland betrokken, die dertig jaar geleden werd verruild voor de huidige seniorenwoning. Mevrouw Karsdorp overleed in 2003. Het gezin telt 6 kinderen, 17 kleinkinderen (van wie twee in herinnering) en 26 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven was de heer Karsdorp aanvankelijk uitvoerder in de bouw. Later werkte hij bij Den Boer Beton onder andere aan de ontwikkeling van de gewassen grindtegel. De laatste jaren voor zijn pensioen werkte hij bij Bailey in de lichtdrukkerij. Mijnheer heeft veel hobby's. Hij maakt legpuzzels, leest graag over de geschiedenis van de Alblasserwaard en houdt zijn geest scherp met Kakuro cijferpuzzels. Verder houdt hij zich bezig met 'kleuren voor volwassenen' en kan hij (zonder gebruik te maken van een loep) prachtig borduren. Het verjaardagsfeest is in de familiekring gevierd.

(Door Ria Scholten)

Meer berichten