Afscheid

December, voor de meeste mensen veelal een drukke maand, maar ook weer het einde van een jaar. Een maand waar men vaak ook wat herinneringen, gebeurtenissen van het afgelopen jaar even de revue laat passeren.
Deze maand betekent ook het einde van onze berichtgevingen over hertenkamp de Beestenboel. Dit is onze laatste column. Enerzijds best jammer dat we stoppen met informatie delen, anderzijds ook goed, want op een gegeven moment heb je niets nieuws meer om te schrijven, dan zou je alleen maar in herhaling vallen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar we hebben onze facebookpagina en onze website, waar we af en toe wat informatie op zetten.
We hebben vanaf september 2016 tot nu toe, u elke maand een kijkje laten nemen door middel van onze columns over het reilen en zeilen binnen ons hertenkamp. We vonden het erg leuk om informatie over de dieren te delen. We laten nog even wat hoogtepunten de revue passeren.

De komst van onze twee alpaca's die in januari 2016 bij ons zijn komen wonen. De twee broertjes zijn erg geliefd bij het publiek omdat ze er zo grappig en aaibaar uitzien met hun wollige vacht. Het zijn echter geen kroeldieren, je kunt ze niet aaien. Ze komen hooguit heel even naar het hek toe om aan je hand te snuffelen, want nieuwsgierig, dat zijn ze wel. Vooral de witte, de grootste alpaca, is erg nieuwsgierig en komt dan geregeld even kijken als je in het hertenkamp aan het werk bent, dan hoor je een gesnuif, staat hij ineens achter je.

De grote hertenbok die ineens potsierlijk met allemaal waterplanten in zijn gewei door het hertenpark liep. Deze waterplanten had een vrijwilliger even daarvoor nog uit de binnensloot gehaald en meneer was er mee aan de haal gegaan. Gewoonweg hilarisch. Ook een hoogtepunt was natuurlijk de geboorte van onze drie kleine dwerggeitjes, een drieling, drie zusjes. Ze zijn op koningsdag geboren, dus was het op deze al feestelijke dag, nog eens driedubbel feest. We hebben ze nog om toerbeurt met de fles bijgevoerd met gemolken moedermelk van de moeder.

Het leuke is, dat het allemaal zo goed gegaan is verder, daar doe je het tenslotte allemaal voor. Natuurlijk ook een hoogtepunt, was de geboorte van onze twee hertjes. De bevalling mogen aanschouwen is al een bijzonder moment op zich, helaas moeten we melden dat afgelopen oktober een hertenjong is overleden. Wat één van de hoogtepunten was, is nu tegelijkertijd ook een dieptepunt. Het andere jong doet het gelukkig goed. Dit waren een paar hoogtepunten uit onze columns.
We zijn dus een stichting, deze kan alleen voortbestaan door ons betrokken team van vrijwilligers en mede dankzij de steun van onze sponsoren. Hier zijn we erg dankbaar voor. We zorgen allemaal graag voor onze dieren en onderhouden het hertenkamp. Zo houden we met elkaar, het stukje natuurschoon in onze gemeente in stand.

De lezer krijgt een hartelijke groet namens alle vrijwilligers van hertenkamp de Beestenboel.

www.debeestenboel.org
www.facebook.com/debeestenboel

Meer berichten