De jongere kinderen hebben zojuist plaats gemaakt voor de oudere. Allemaal genieten ze van de leuke nieuwe speeltoestellen die even ervoor zijn aangeboden door wethouder Dorien Zandvliet. De toestellen kwamen vorig jaar als winnend idee uit de bus tijdens de debatwedstrijd.
De jongere kinderen hebben zojuist plaats gemaakt voor de oudere. Allemaal genieten ze van de leuke nieuwe speeltoestellen die even ervoor zijn aangeboden door wethouder Dorien Zandvliet. De toestellen kwamen vorig jaar als winnend idee uit de bus tijdens de debatwedstrijd. (Foto: Anja Helmink)

Vrij zwemmen wordt steeds leuker

Alblasserdam - De kinderen vinden de nieuwe speeltoestellen geweldig. Ze zien er met hun felle kleurtjes dan ook heel aantrekkelijk uit. Het is de bedoeling dat het vrij zwemmen in sportcentrum Blokweer op deze manier aantrekkelijker wordt voor de Alblasserdamse jeugd. Arnoud van Rijnsoever, jongerenwerker bij JeugdPunt in Alblasserdam, vertelt meer over de komst van de speeltoestellen.

Door Anja Helmink

"Vorig jaar hielden we vanuit Jeugd-Punt onder alle groepen 8 van de basisscholen een debatwedstrijd. De leerlingen mochten eerst bedenken wat ze graag (anders) zouden willen voor Alblasserdam. Daar kwamen allerlei dingen uit zoals een natuurspeeltuin, een glijbaan in Lammetjeswiel en toestellen om het recreatief zwemmen in Sportcentrum Blokweer te bevorderen. De groepen 8 met de beste ideeën mochten vervolgens tegen elkaar debatteren. Het ging tijdens de debatwedstrijd om het debatteren, maar ook om de uitvoerbaarheid van de ideeën. De groep met het idee voor speelmateriaal in Sportcentrum Blokweer, kwam als winnaar uit de bus. Dat wil niet zeggen dat alle andere ideeën in de prullenbak belanden. We kijken nog wat we daarmee kunnen."

De, door de werkgroep uitgezochte, speeltoestellen zijn aangeschaft door gemeente Alblasserdam. "Het leek ons leuk om ze aan te laten bieden op een moment dat er veel kinderen aanwezig zouden zijn. Daarom bedachten we een plan. In de schoolvakanties organiseren wij samen met sportcentrum Blokweer en het ABC-Team onder de naam A-KIDZ sport en spelactiviteiten voor de Alblasserdamse jeugd. We organiseren dan allerlei leuke activiteiten zoals een survivaltraject of zwemdisco. We besloten de speeltoestellen door de wethouder aan te laten bieden tijdens het discozwemmen op 22 december. Wethouder Dorien Zandvliet was één van de juryleden van ons debatteam."

Over belangstelling had zij op 22 december zeker niet te klagen. Vanaf half 7 konden de kinderen van 6 tot 12 jaar komen zwemmen. Er kwamen er zeker 70! De oudere kinderen waren na 20.00 uur aan de beurt. Ze reageerden allemaal enthousiast op de speeltoestellen.

Arnoud is nog steeds enthousiast over de sport- en spelactiviteiten in Sportcentrum Blokweer. "We doen deze activiteiten al jaren. Het is altijd druk, op een avond als deze komen er altijd wel rond de 120 kinderen." Ook op 27 december en 3 januari (vandaag) waren er de hele dag leuke activiteiten. Eerst konden de kinderen sporten in de sporthal en aansluitend daarop vrij zwemmen in het zwembad.
Zie ook www.blokweer.nl en abcalblasserdam.nl. Adres: Sportlaan 3, Alblasserdam.

Meer berichten