Vanaf 12 januari is het restaurant geopend voor lunch, borrel en diner. (Foto: Privé)
Vanaf 12 januari is het restaurant geopend voor lunch, borrel en diner. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuw restaurant Le Barrage in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Restaurant Le Barrage is de nieuwste aanwinst binnen de Willaerts Group van horecaondernemer Bjorn van Dijl. Met ruim 15 jaar ervaring en met over de 300 werknemers binnen de Willaerts Group, heeft Van Dijl succesvol diverse horecagelegenheden met verschillende concepten geopend.

De Horecazaken van Van Dijl hebben allen een eigen karakter, maar er zijn ook overeenkomsten; zoals goed opgeleid personeel, een goede kaart en dito service. Na een softe opening waarbij, vanaf 18 december 2017, gasten met reservering alvast een sneak preview kregen van de sfeer, de gerechten en de transformatie van het pand, wordt het restaurant 11 januari officieel geopend met genodigden. Vanaf 12 januari is het restaurant geopend voor lunch, borrel en diner.  

Le Barrage, wat de dam betekent in het Frans, heeft een uitgebreide dinerkaart met gerechten uit de Franse keuken met moderne invloeden van wereldkeukens. De voormalige kluis van de Rabobank is omgevormd naar een wijnkluis met constante temperatuurregulering waaruit de grootste wijnselectie uit de Alblasserwaard wordt geserveerd. Het restaurant heeft een capaciteit van 180 zitplaatsen verdeeld over de verschillende verdiepingen en zal in het voorjaar daarnaast een ruim terras aan de waterkant krijgen.  

"Velen kennen enkel de voorkant van dit prachtige pand op de dam, ik zag het vanaf het water en wist direct dat deze locatie in combinatie met het unieke pand zich uitstekend leent voor een restaurant. Ik ben ontzettend trots dat Le Barrage op 11 januari officieel geopend zal worden na de lange periode van verbouwen", aldus Van Dijl. 

Van Dijl, geboren in Papendrecht en opgegroeid in een ondernemersgezin, is eigenaar van de snel groeiende Willaerts Group. De Willaerts Group bestaat uit  7 horecaondernemingen in de regio Zuid-Holland: Le Barrage (Alblasserdam), Grand Café Willaerts (Papendrecht), Italiaans restaurant il Mercato (Papendrecht), Italiaans restaurant Strada del Vino (Dordrecht), BistroTwee33 (Dordrecht), Admiraliteit (Rotterdam) & Crazy Pianos (Scheveningen).

Meer berichten