Henk Oudshoorn, burgemeester Dirk van der Borg staan in het midden van de groep verzorgers.
Henk Oudshoorn, burgemeester Dirk van der Borg staan in het midden van de groep verzorgers. (Foto: Fleur Cornelissen )

Burgemeester reikt Henk Oudshoorn oorkonde uit

Streefkerk - Eindelijk was het dan zover. Burgemeester Dirk van der Borg kwam met de bestuurssecretaresse en de gemeentefotograaf naar Stal Norwind halverwege Streefkerk en Groot-Ammers om de welverdiende oorkonde aan Henk Oudshoorn (71) uit te reiken.

Henk woont al sinds 1980 in de monumentale boerderij uit 1643 maar heeft het na het heengaan van zijn Engelse echtgenote Christine nog steeds erg moeilijk. De Arabische Volbloed Sportpaarden zijn nu nog meer dan anders zijn lust en zijn leven. Adami (23) is de enige Arabier in de geschiedenis van ons land die tweevoudig Europees Kampioen Allround is geworden en Khariton (9) loopt nu al in de hoogste klasse endurance.

Voor de verzorging en training van de paarden, twee Duitse herders en twee Clun Forest schaapjes, is er een team van enthousiaste paardenliefhebsters geformeerd, die ieder op een eigen dagdeel de verzorging en training doen. Henk coördineert die activiteiten en onderhoudt alles wat met paarden te maken heeft, ook de rijlessen. Dat hij dit doet ondanks zijn ongeneeslijke ziekte (donderdag gaat hij weer naar het Erasmus MC) was voor de burgemeester één van de redenen om juist aan hem de oorkonde als Clubheld van de Amateur Sport in de Gemeente Molenwaard op bezoek te gaan.

Henk was daar danig van onder de indruk maar vestigde er de aandacht op, dat de leden van Paardensport Nieuwe Opzet Stal Norwind alle eer toekomt. Zonder hen zou het aanhouden van de sportpaarden niet mogelijk zijn geweest. Dagen is er gewerkt om de deel en de stallen nog mooier te maken en het was dan ook een echt feest geworden. De burgemeester verklapte zelf met paarden te zijn opgegroeid. Hij toonde zich zichtbaar onder de indruk van de beide Arabieren, die met een Arabisch showhalter waren uitgedost. Adami had zelfs zijn twee gouden medailles om. De uitreiking van de oorkonde werd veel meer dan een plechtigheid door de opstelling van burgemeester, secretaresse en fotograaf. Het enthousiaste team gaf aan met volle inzet door te zullen gaan met het zorgen voor en de training van de beide paarden. Ook zoon Onno draagt zijn steentje bij.

Meer berichten