(Foto: Nick van Ormondt)
(Foto: Nick van Ormondt) (Foto: Arco van der Lee)

Repetities 'Lang geleden…' van start gegaan

Alblasserwaard - In de studio van Van Hoorne Entertainment in Molenaarsgraaf zijn de repetities begonnen voor de nieuwe voorstelling 'Lang geleden…'. Als startsein van de repetitieperiode werd met de cast en crew een grote slagroomtaart aangesneden.

Vanaf zaterdag 20 januari nemen de acteurs alle theaterbezoekers mee op een bijzondere muzikale tijdreis door enkele spraakmakende verhalen uit 'Lang geleden…', gebaseerd op het bekende gelijknamige kinderboek van Arend van Dam.

In het theateravontuur 'Lang geleden…' is het levensverhaal van Willem van Oranje te zien, verteld door hedendaagse theatermakers. Ook komen de bezoekers oog in oog te staan met Hugo de Groot en Jacoba van Beieren.

Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd. Met échte pure livemuziek, onvervalste humor en prachtige kostuums geniet jong én oud van onze vaderlandse geschiedenis.

De regie is in handen van kinderboekenschrijver, acteur en poppenspeler Mark Haayema. De muziek met middeleeuwse invloeden is gecomponeerd door Roel van den Nieuwenhoff en wordt door de acteurs zelf live gespeeld. Zowel in het decor als in de kostuums zijn de tekeningen van Alex de Wolf terug te zien.

Lang geleden… is van 20 januari 2018 tot en met 27 mei 2018 te zien in de Nederlandse theaters.

Meer berichten