Lia Tieleman ging met de kinderen in gesprek over hun gedichten.
Lia Tieleman ging met de kinderen in gesprek over hun gedichten. (Foto: Ria Scholten)

Prachtige gedichten van leerlingen De Boomgaard

Streefkerk - Bij OBS De Boomgaard vond woensdagmorgen 10 januari de presentatie van een bijzondere gedichtenbundel plaats. In 'Ik doe je de groeten' staan gedichten van de leerlingen uit groep 5 tot en met 8.

Door Ria Scholten

De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh neemt al jaren het initiatief om taal en natuur dichter bij de inwoners van deze regio te brengen. Deze bundel is het educatieve deel van het elfde gedicht in de serie 'Dichter bij de Polder', dat in juni is geplaatst in Streefkerk. De kinderen kregen een poëzieworkshop van dichter Jos van Hest en gingen vervolgens naar buiten met pen en papier. De dichter vroeg hen om naar de omgeving te kijken alsof ze voor het eerst op die plek waren. Met blaadjes vol aantekeningen kwamen de kinderen terug op school, waar zij hun waarnemingen vertaalden in een gedicht.

Helaas ontbrak de dichter bij de presentatie. Zoals zovelen was hij door de griep geveld. Wethouder Kees Boender ontving het eerste exemplaar van het boekje uit handen van Roel Teeuwen van de Lionsclub. Hij sprak lovende woorden. "Jullie hebben een prestatie van formaat geleverd." Lia Tieleman van de Stichting Strandlinks, die het project heeft gesponsord, mocht het tweede exemplaar in ontvangst nemen. Tijdens het daarop volgende klassengesprek kregen de kinderen alle ruimte om over hun ervaringen te vertellen. Het bundeltje is te koop voor vijf euro.

Meer berichten