De wethouder raadt de kinderen aan het geleerde goed in de praktijk te brengen. (Foto en tekst: Ria Scholten)
De wethouder raadt de kinderen aan het geleerde goed in de praktijk te brengen. (Foto en tekst: Ria Scholten) (Foto: Ria Scholten)

OBS De Stapsteen is 'SEEF' en krijgt tweede label

Bleskensgraaf - Vrolijke gezichten bij OBS De Stapsteen in de Lindenstraat. Wethouder en regionaal ambassadeur verkeersveiligheid Kees Boender bracht vrijdagmorgen het nieuwe SCHOOL op SEEF mee. Verkeersouder André mocht het namens de school in ontvangst nemen.

Het eerste label van het regionale verkeersprogramma op basischolen werd in 2014 toegekend. De school wordt wederom gewaardeerd vanwege de enthousiaste verkeerswerkgroep en de samenwerking met de gemeente en de wijkagent. De certificeringscommissie voor SCHOOL op SEEF is bijzonder te spreken over de praktische verkeerslessen op school, waar een werkgroep met zeer enthousiaste en bevlogen verkeersouders actief is. Zij verzorgen samen met de school de praktische lessen.

"Wij oefenen met de kinderen de verschillende verkeerssituaties, waarmee zij in de praktijk te maken kunnen krijgen", vertelde verkeersouder André. "Met de jongste groepen oefenen we het oversteken op het plein. De oudere kinderen oefenen bijvoorbeeld het wisselen van rijbaan. Eenmaal per jaar krijgen zij een VOMOL les. De afkorting staat voor Veilig omgaan met landbouwverkeer. De kinderen mogen dan op zo'n grote machine plaatsnemen en zien dan zelf welk uitzicht de bestuurder heeft. Jaarlijks komt er ook een rijschoolhouder langs. De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld zelf ervaren hoe lang het duurt voordat een auto bij een noodstop stilstaat."

Meer berichten