Vier van de 5 bestuursleden van tafeltennisvereniging TTVA bij 1 van de speeltafels in de gymzaal aan de Weversstraat in Alblasserdam. De heren vinden het  jammer dat de gymzaal op termijn waarschijnlijk gesloopt zal worden. Ze zijn er erg aan gehecht. (Foto: Anja Helmink)
Vier van de 5 bestuursleden van tafeltennisvereniging TTVA bij 1 van de speeltafels in de gymzaal aan de Weversstraat in Alblasserdam. De heren vinden het jammer dat de gymzaal op termijn waarschijnlijk gesloopt zal worden. Ze zijn er erg aan gehecht. (Foto: Anja Helmink)

Tafeltennis: serieuze en sociale sport

Alblasserdam - Tafeltennisvereniging TTVA bestaat bijna 50 jaar, om precies te zijn op 6 januari 2019. Een enthousiast bestuur zorgt ervoor dat de club blijft draaien. Ralph Faasen is voorzitter, Ton de Boom secretaris en Wim Verschoor penningmeester. Verder is Henk Mes wedstrijdsecretaris en John Daas algemeen bestuurslid. Het tafeltennissen gebeurt op dinsdag- en donderdagavond in de gymzaal aan Weversstraat 2 in Alblasserdam.

Door Anja Helmink

Ralph vertelt dat hij als voorzitter een verbindende factor probeert te zijn. Lachend zegt hij gelukkig goed te kunnen delegeren. Vissen en tafeltennissen zijn dé grote hobby's van Ton de Boom. Als secretaris gaat hij over de contacten, schrijft hij de notulen en houdt hij de ledenadministratie bij. Wim is van beroep accountant en zijn ervaring met cijfertjes komt hem als penningmeester goed van pas. Henk mag als wedstrijdsecretaris alle competities regelen, ook houdt hij de website bij. En dat doet hij naar behoren, vult Ralph aan. "Hij schrijft ook trouw stukjes over de gespeelde wedstrijden."


Momenteel bestaat de tafeltennisvereniging uit 27 senioren. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om lid te worden. Henk speelt zelf al tafeltennis vanaf zijn tiende jaar en is na 42 jaar echt verslaafd aan het spel. Als mensen denigrerend zeggen dat tafeltennis niets voorstelt, krijgen ze met hem te doen. "Kom dan maar eens kijken, dan laten we hen zien wat het spel inhoudt. Dat is namelijk zo uitgebreid." "Er zijn wel duizenden verschillende rubbers en honderden variaties in plankjes", vult Ralph aan. Ook zijn er heel veel speltypes en tactieken. Tafeltennis is niet te vergelijken met een balletje slaan op de camping. "Dat is pingpongen", lachen de mannen. Niet dat daar iets mis mee is, ook bij TTVA kan als recreant gespeeld worden. Daar horen dan geen competities bij.


Belangstellenden mogen een hele maand kosteloos spelen, zodat ze kunnen zien of de sport iets voor hen is. Twee keer per week, op dinsdag en donderdag zijn de deuren van de gymzaal van 20.00 tot 23.30 uur geopend.
Bij TTVA speelt iedereen tegen iedereen. Henk: "We zijn een laagdrempelig clubje. Als je hier binnen komt, krijg je een batje in je hand gedrukt en mag je lekker gaan spelen. We houden van competities, maar zijn daarnaast ook een sociale en levendige gezelligheidsvereniging. De clubkampioenschappen zijn echt een hoogtepunt, dan worden alle kampioenen gehuldigd. Maar ook zijn er bijvoorbeeld de klaverjas- en dartavondjes en natuurlijk de toernooien zoals het handicap- en het oliebollentoernooi. Eens per maand gaan enkele van onze leden naar woonvoorziening de Blomhoeve om daar te tafeltennissen met bewoners."

Meer info: http://ttva.nl

Meer berichten