De band Innocent. (Foto: Innocent)
De band Innocent. (Foto: Innocent)

Jubilerende Innocent treedt op in Landvast

Alblasserdam - Vanwege het 20-jarig jubileum van de band Innocent, houdt verslaggever Richard Veen voor De Vonk een interview met Sander van Est. Op zaterdag 17 februari geeft de band een jubileumoptreden in Landvast.

De band is 20 jaar geleden opgericht tijdens een gezellige avond bij Voetbalvereniging De Zwerver. De naam Innocent is bedacht door Johan van Dam. "Veel mensen vragen wel eens wat de naam betekent, maar om eerlijk te zijn niets. Het is gewoon spontaan ontstaan", vertelt Sander. "De band bestaat uit zeven personen en we zijn een echte vriendenclub geworden. De namen van de bandleden zijn Sander, Johan, Henri, Tom, Dick, Augustin en Alex."
Een keer per week komen de mannen samen en repteren. Ze proberen dingen uit en hebben dan op deze manier een leuke avond.
"Over optredens", vertelt Sander, "die doen we zeker en dat zijn er meestal vier per jaar. Dit heeft te maken met dat we allemaal ons eigen leven hebben. Vier optredens kunnen we goed voorbereiden."
Wat speelt Innocent zoal? Sander: "Roep maar wat. We spelen echt alles, bijvoorbeeld Elvis, REM, Golding Earring, maar ook het Nederlandse lied. Dus voor iedereen wat wils."

"Het grootste optreden dat we ooit gedaan hebben, was toen in Azië de tsunami was geweest. We traden op in sporthal de Klipper in Nieuw-Lekkerland en hebben toen geld opgehaald. De sporthal was tot aan de nok gevuld. Dat was echt gaaf."
Zijn er nog dromen? Sander: "Jazeker, gewoon lekker zo doorgaan en van elk moment genieten. We hopen dat we als band ooit nog een eigen single krijgen."
Het jubileum wordt gevierd op zaterdag 17 februari met een optreden in Landvast om 20.00 uur. Een kaartje kost 5 euro en is te bestellen bij Landvast. Later dit jaar volgt nog een verrassing. Die wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina van Innocent.

Meer berichten