Het diamanten echtpaar werd verrast met een fraaie karaf. (Tekst en foto: Ria Scholten)
Het diamanten echtpaar werd verrast met een fraaie karaf. (Tekst en foto: Ria Scholten) (Foto: Ria Scholten)

Het diamanten huwelijk van Frans en Janny Goud

Nieuw-Lekkerland - De heer Frans Goud (86) en zijn echtgenote Janny Goud-Alberts (84) waren dinsdag 30 januari zestig jaar getrouwd. Burgemeester Dirk van der Borg en zijn echtgenote kwamen het bruidspaar vrijdagmorgen 2 februari feliciteren.

De bruid ontmoette haar grote liefde in 1953 tijdens de Avondvierdaagse in Groningen, waar zij werkzaam was in een kindertehuis. "Het was heel bijzonder, want toen ik haar zag wist ik heel zeker dat ik haar een jaar eerder tijdens de Vierdaagse van Nijmegen ook was tegengekomen", vertelde de in Nieuw-Lekkerland geboren bruidegom. "Dat bleek inderdaad te kloppen. Toen zij mij haar broodje met gebakken ei aanbood was het ijs snel gebroken. In 1954 kwam Janny naar Kinderdijk, waar zij intern een betrekking bij een gezin had aanvaard."

Het paar kreeg twee dochters en drie kleinkinderen. Tijdens zijn werkzame leven was de bruidegom bijzonder honkvast. Na twee jaar bij Bailey in Nieuw-Lekkerland te hebben gewerkt ging hij in dienst bij Verolme Machinefabriek IJsselmonde, waar hij veertig jaar is gebleven. Hij was er achtereenvolgens machinebankwerker en werkvoorbereider. De laatste jaren van zijn dienstverband had hij een kantoorfunctie. Mevrouw werkte met veel plezier bij Hotel Kinderdijk, Bank Mees & Hope en Fysiotherapiepraktijk Laman. Zij was bijzonder sportief en deed aan wandelen, turnen en volleybal.

Meer berichten