De opbrengst van deze koor- en samenzangavond is bestemd voor het werk van Janneke Galvão-Hulst voor de kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro.(Foto: Privé)
De opbrengst van deze koor- en samenzangavond is bestemd voor het werk van Janneke Galvão-Hulst voor de kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro.(Foto: Privé) (Foto: Privé)

Mannenkoor Eiland Urk zingt in dorpskerk Nieuw-Lekkerland

NIEUW-LEKKERLAND - Op zaterdag 10 maart zingt het Christelijk mannenkoor Eiland Urk in de Dorpskerk van Nieuw-Lekkerland.

Organist is Hendrik van Veen en Lukas Ebbers begeleidt het koor op de trompet. Ds. A. Simons verzorgt een korte meditatie. De opbrengst van deze koor- en samenzangavond is bestemd voor het werk van Janneke Galvão-Hulst onder de kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro.

In 1994 begon de Urker schooljuf Janneke Hulst haar werk onder de straatkinderen in Rio de Janeiro. Nog steeds mag ze de kinderen in de favela's van Rio de Janeiro een helpende hand bieden. Inmiddels is Janneke getrouwd met Fernando Galvão en hebben ze twee dochters. Janneke en Fernando werken, samen met een klein team van vrijwilligers, in de krottenwijken Manguinhos en Pedra Lisa. Elke dag worden door hen in beide favela´s kinderclubs georganiseerd.

Op deze manier proberen ze de kinderen een helpende hand te bieden en leren ze de kinderen een beter bestaan op te bouwen. Al op jonge leeftijd worden deze kinderen in de favela´s geconfronteerd met drugs- en alcoholverslaving, aids, prostitutie en gewelddadigheden. Janneke en Fernando proberen zoveel mogelijk kansarme kinderen te bereiken, op te vangen, de kinderen met het Evangelie in aanraking te brengen en hen sociale en educatieve ondersteuning te bieden.

Zaterdag 10 maart komt het bekende Urker mannenkoor Eiland Urk in Nieuw-Lekkerland, voor het werk onder de kinderen in de favela´s in Rio de Janeiro, zingen. Het mannenkoor Eiland Urk werd eerst als vriendenkoor in 2003 opgericht. Het koor groeide al snel en bestaat nu uit 90 zangers. Gerrit Schinkel is de dirigent en Hendrik van Veen de vaste organist. Het koor treedt op in de Urker klederdracht en zingt bekende psalmen, gezangen en geestelijke liederen.

De Dorpskerk, Lekdijk 118, in Nieuw-Lekkerland gaat zaterdag 10 maart om 18.45 uur open. Het concert begint om 19.30 uur en is voor een ieder gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden voor de stichting Jafet, die het werk van Fernando en Janneke Galvão-Hulst vanuit Nederland ondersteunt. Het belooft een mooie onvergetelijke muzikale avond te worden.

Meer berichten
Shopbox