Wouter Hijzen en Madeline van der Rhee. (Foto: Privé)
Wouter Hijzen en Madeline van der Rhee. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

29-jarige Madeline van der Rhee nieuwe directeur De Haan Verhuizingen

ALBLASSERDAM - Sinds 1 februari 2018 heeft het internationale verhuisbedrijf De Haan niet één maar twee directeuren. De uit Alblasserdam afkomstige Madeline van der Rhee (1988) is sinds kort het nieuwste lid van de bedrijfsleiding. In haar functie als directielid zal Madeline van der Rhee zich voornamelijk bezighouden met de verder ontwikkeling van de business unit Projectverhuizingen.

Het 'Hanenbloed' stroomt bij Madeline door de aders. In 2007 is zij als stagiaire begonnen op de verkoopafdeling van het internationale verhuisbedrijf. Daarna bleef ze betrokken bij het bedrijf door het uitvoeren van marketing- en communicatieprojecten. Ze besloot dat ze meer van de wereld wilde zien en heeft voor BAM International een research gedaan in  Uganda, Tanzania en Kenia. 

In 2011 rondde ze de master Economics and Business af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en in dezelfde periode kwam ze terug op het vertrouwde nest in Alblasserdam. Ze combineerde een functie op de sales en customer service afdeling, voordat ze zich in 2013 heeft toegelegd op business development. Op die afdeling heeft ze er voor gezorgd dat - in 2014 -  de nieuwe loods van De Haan door Ireen Wüst werd geopend. 

Ze besloot internationale relocation opleidingen in Chicago en Dubai te volgen, om mee te kunnen in de top van de verhuiswereld. Om klanten beter te begrijpen ontwikkelde ze zich als 'global mobility specialist' en volbracht ze de opleiding 'essentials in moving'. Nu kon ze zich, net als de HR-manager van internationale bedrijven, inleven in het verplaatsen van expats en impats. 

Wouter Hijzen kijkt uit naar de samenwerking met Madeline: ,,Ik vind het belangrijk om een slim en doortastende collega aan mijn zijde te hebben. Het bedrijf groeit snel en deze groei moeten we goed organiseren. Madeline is als manager al verantwoordelijk voor De Haan Projectverhuizingen. Bij die verantwoordelijkheid past de titel van directeur. Projectverhuizingen worden steeds belangrijker voor De Haan: steeds meer organisaties helpen we met onze unieke aanpak zo geruisloos mogelijk te verhuizen. Niet alleen in de regio, maar door de hele wereld. Madeline is iemand die overal kansen ziet en zichzelf in de afgelopen jaren bij De Haan enorm ontwikkeld heeft. Ik zie haar dat ook zeker in de toekomst doen.''

Madeline is een echte Alblasserdamse, iets wat Wouter een belangrijke factor vindt:  ,,De Haan is een 240 jaar oud familiebedrijf. Inmiddels zijn 'De Hanen' niet meer dagelijks actief in het bedrijf, maar als aandeelhouders zijn ze nog steeds zeer nauw betrokken. Madeline kent het reilen en zeilen binnen het bedrijf en ze is ook nog eens afkomstig uit en woonachtig in Alblasserdam. Als geen ander voelt ze de lokale cultuur en mentaliteit goed aan en behartigt zij de belangen van de inwoners van het dorp''

Aandeelhouder Michiel de Haan, de achtste generatie De Haan, is verheugd over de aanstelling van Madeline. ,,Madeline ken ik al meer dan tien jaar als een zeer getalenteerde vrouw, die al snel de sleutelfiguur werd op de diverse afdelingen waar ze werkzaam was. Ze is enorm gedreven en brengt veel energie in het bedrijf. Slim en snel van begrip en altijd een pragmatische 'hands on' mentaliteit. Daar houden we van bij De Haan. En niet onbelangrijk: haar collega's vinden het fijn om met én voor haar te werken. Bovendien weet ze hoe ze klanten blij kan maken. Dat belooft veel voor de toekomst van De Haan Verhuizingen'.
 
Madeline kijkt uit naar het invullen van de directeursfunctie. In mei 2018 start ze met de tweejarige opleiding Executive Master Business Administration aan Nyenrode Business Universiteit. ,,Het mooiste aan De Haan is dat het hier draait om mensen. Om de mensen uit de omgeving, die werkzaam zijn voor dit bedrijf. Ik vind het belangrijk dat De Haan werkgelegenheid biedt voor deze streek. Het draait natuurlijk ook om de klanten. Steeds vaker zie ik dat zij kiezen voor kwaliteit. Dat biedt De Haan, omdat het beschikt over een grote groep vaste verhuizers. Zij maken het verschil. En ik geloof dat wij van de De Haan, ondanks de toenemende digitalisering, met onze mensen het verschil kunnen maken in deze tijd van globalisering. Wij kunnen iets wat robots niet kunnen en dat is contact maken.''

De Haan is opgericht in 1777. De organisatie verzorgt wereldwijd verhuisdiensten voor bedrijven en particulieren. In de loop der jaren al voor meer dan 500.000 klanten. De Haan beschikt over een wereldwijd netwerk van ruim 1.300 partners. De organisatie is gecertificeerd volgens de hoogste kwaliteitscertificaten, zoals ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001, AEO en FAIM. De Haan beschikt medio 2018 over 78 medewerkers en verwacht dit jaar uit te komen op een omzet van € 10 mln.
 

Meer berichten
Shopbox