Foto: Gemeente Alblasserdam

Ludieke start van bouw Nieuwe Plantagewerf

Ablasserdam - De bouw van de Nieuwe Plantagewerf in Alblasserdam ging woensdag 28 februari officieel van start. Op het voormalige Bochanenterrein verrijst een gebouw dat onderdak gaat bieden aan 11 koopappartementen, 14 vrije sector huurappartementen, een supermarkt en enkele winkels.

"Met de realisatie van dit project knappen we weer een stukje van het centrum op", aldus wethouder Arjan Kraijo die samen met een vertegenwoordiger van de supermarkt en een toekomstige bewoner de symbolische eerste paal sloeg. Dat dit niet meer was dan een piketpaaltje, kwam door de ludieke starthandeling waarbij zogenaamd van alles mis ging. Na een gezamenlijke toost op de start van de bouw sloegen de heiers de echte eerste paal de grond in.

Bouwtijd van een jaar

De Nieuwe Plantagewerf is een initiatief van Bogor Projectontwikkeling uit Gorinchem in samenwerking met BM Projectontwikkeling uit Hardinxveld-Giessendam en Kolpa Architecten uit Rotterdam. Door de architectuur en de keuze van de materialen sluit de nieuwbouw goed aan op de bestaande omgeving. De bouw, die in handen is van BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam, duurt naar verwachting een jaar.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite www.nieuweplantagewerf.nl.

Meer berichten