De bewoners van De Haven hebben veel zin in de Open Dag op zaterdag 10 maart. Achteraan in het midden Jacquelien Pannekoek en op de voorgrond Simone Lagendijk.
De bewoners van De Haven hebben veel zin in de Open Dag op zaterdag 10 maart. Achteraan in het midden Jacquelien Pannekoek en op de voorgrond Simone Lagendijk. (Foto: Anja Helmink)

NLdoet en Open Dag bij woonlocatie De Haven

Nieuw-Lekkerland - De bewoners zien er naar uit. Op 10 maart staan de deuren van hun huis wijd open voor iedereen die wil komen klussen en/of kijken. Het is op 9 en 10 maart NLdoet van het Oranje Fonds. Ook woonvoorziening de Haven in Nieuw-Lekkerland meldde zich aan met een klus.


Er zijn daar verschillende mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken. Bloemetjes en kruiden poten, leuke activiteiten doen met bewoners of een woonkamer of keuken schoonmaken of mooi maken. Klussers zijn welkom op zaterdag 10 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze uren is er meteen ook Open Dag, alvast vanwege de Week van de Zorg (van 12 t/m 17 maart).
"De Open Dag wordt erg leuk", vertellen bewoners Jacquelien Pannekoek (35) en Simone Lagendijk (31). Simone vertelt enthousiast dat ze achter een tafel mag staan vlakbij haar kamer. Ze gaat allerlei spulletjes verkopen, zoals kaarten en zelfgemaakt haakwerk. Simone benadrukt dat haar opbrengst naar het goede doel gaat, en wel naar stichting Lymph&Co. Zij houdt ook erg van bakken. Dat komt goed uit want voor de open dag zijn heel veel koekjes nodig.


Jacquelien vertelt dat de bewoners die willen, tijdens de Open Dag hun appartement aan bezoekers mogen laten zien. Zij wil dat ook erg graag. Ook Jan van de Plaat heeft zin in de Open Dag. "Ik vind het gewoon gezellig", zegt hij.
Begeleidster Joke de Vries vertelt dat er ook een mooie grote badkamer met een hoog/laag bad te bezichtigen is en een snoezelruimte. "In de vide op de eerste verdieping komen tafels te staan met allerlei spulletjes die te koop zijn. We hopen dat er veel mensen uit ons dorp komen kijken en zich misschien wel opgeven als vrijwilliger. Daar kunnen we er nog meer van gebruiken."

Iedereen is op 10 maart van 14.00 tot 16.00 van harte welkom aan Tjalkstraat 2 in Nieuw-Lekkerland. Aanmelden voor NLdoet kan nog via www.nldoet.nl/klus/38023.

Meer berichten
Shopbox