Buiten was het erg koud, maar binnen genoten de kinderen van een warme sfeer waarin werd gezongen, geknutseld, gekeken naar toneelstukjes. (Foto: Privé)
Buiten was het erg koud, maar binnen genoten de kinderen van een warme sfeer waarin werd gezongen, geknutseld, gekeken naar toneelstukjes. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Succesvolle Ichthus Inn in Alblasserdam

Op 28 februari waren er bijna 100 kinderen aanwezig bij de Ichthus Inn in Alblasserdam.

ALBLASSERDAM - Buiten was het erg koud, maar binnen genoten de kinderen van een warme sfeer waarin werd gezongen, geknutseld, gekeken naar toneelstukjes. Dit jaar werd er veel geleerd over het scheiden van afval en hoe we om moeten gaan met de natuur. De kinderen zagen het toneelstuk 'De Bramenplukker en de Schoenmaker'. De Bramenplukker zag de mooiste dingen in de natuur. De Schoenmaker zag er niet zoveel in, hij had liever geld. Zo sprak de Bramenplukker over parels die hij elke dag bewonderde en een prachtige diamant.

De Schoenmaker liep snel met hem mee, maar wat kreeg hij te zien? Dauwdruppels, geen parels en een ondergaande zon, geen diamant. De schoenmaker was hebzuchtig en had liever parels en diamanten dan de natuur. De boodschap was dat we niet alles telkens nieuw en kant en klaar hoeven te kopen en dat zwerfafval op straat soms honderden jaren blijft liggen voor het is verteerd. De kinderen weten nu ook waar ze glazen flessen, plastic flessen, batterijen en zelfs oude boeken moeten brengen.

Het feest was helemaal compleet toen de kinderen in de zalen mochten knutselen. Ze hadden tafels vol met eierendozen, blikjes en nog veel meer afval ter beschikking om zelf een creatie mee te maken. Op 4 maart was een gezinsdienst in de IchthusKerk ter afsluiting van de Ichthus Inn.

Meer berichten
Shopbox