Apollo opnieuw maatje te groot voor Klipperstars U20

Nieuw-Lekkerland - Zaterdag 10 maart is de U20 Jaleco formatie afgereisd naar Amsterdam om het op te nemen tegen APOLLO de nummer 5 van de competitie. In de heenwedstrijd was APOLLO een maatje te groot voor klipper stars en werd er eenvoudig gewonnen door de Amsterdammers.

1ste periode:
Klipperstars moest de wedstrijd goed en fel beginnen om een kans te maken tegen APOLLO. Dit gebeurde in de 1ste periode bij vlagen. APOLLO een team met hoog scorend vermogen liet dat direct merken in de 1ste periode en maakte een aantal mooie scores. APOLLO maakte gebruik van een felle verdediging waar klipper stars problemen mee had. Met als resultaat dat APOLLO in de 1ste periode al een gat sloeg van 14 punten.

2de periode:
Ook in de 2de periode was het bikkelen voor Klipperstars, APOLLO stond nog steeds goed te verdedigen. Na een aantal noodzakelijke time outs aan de kant van Klipperstars werd er op aanwijzen van de coaches een manier bedacht om de verdediging van APOLLO te omzeilen. Dit lukte dan ook een aantal keer wat leidde tot mooie scores. Hoe dan ook APOLLO was aanvallend de betere partij, het lukte Klipperstars niet om de spelers van APOLLO van scoren te ontzien. Waardoor APOLLO verder uitliep en ging rusten met een forse voorsprong.

3de periode:
In de rust werden de jongens van Klipperstars in de kleedkamer aangescherpt over het huidige spel dit moest dan ook verbetert worden in de 3de periode. Maar ook de 3de periode was een lastige voor klipper stars. Aanvallend verliep deze beter maar verdedigend werden er toch slordige fouten gemaakt waardoor APOLLO een aantal makkelijke scores kon maken. Er was een groot gat ontstaan wat ook invloed had op de jongens van Klipperstars. De motivatie zakte langzaam weg. Deze periode werd gewonnen door APOLLO met 20-34.

4de periode:
De laatste periode was aangebroken het verschil was nu zo groot dat de winst er voor Klipperstars niet meer inzat. Ondanks dat er fel werd doorgespeeld. Door aanwezigheid van een aantal lange spelers aan de kant van APOLLO kregen deze de hele wedstrijd veel 2de kansen en die werden genadeloos afgemaakt. Klipperstars probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar kwam er zelf nu aanvallend ook niet meer aan te pas. Het schot percentage aan de kant van de Lekkerlanders lag erg laag in tegenstelling tot APOLLO die een zeer hoog percentage schoot op de 3 punters. Deze periode ging verloren met 13-26 in het voordeel van APOLLO. De uiteindelijke stand eindigde op een teleurstellende 116-57 in Amsterdams voordeel.

Nog niet eerder verloor Klipperstars dit seizoen met zulke grote cijfers. Veel tijd om te balen hebben de mannen niet want volgende week wacht de volgende sterke tegenstander. Aanstaande zaterdag om 15:30 hoopt Klipperstars de nummer 2 Harlemlakers te verassen in Sporthal de Klipper.

Meer berichten
Shopbox