Klipperstars Heren 1 boekt zege

Nieuw-Lekkerland - Het eerste herenteam van Klipperstars reisde af naar Utrecht voor een wedstrijd tegen Cangeroes. In de heenwedstrijd werd er fors gewonnen met 90-45. Klipperstars kon echter maar over zeven spelers beschikken dus het beloofde geen makkelijke middag te worden.

De eerste periode schoot Cangeroes uit de startblokken. Van de 17 punten die de ploeg maakte kwamen er 12 punten uit drie-punters. Klipperstars had daarentegen moeite met scoren. Na de eerste periode had Cangeroes dan ook een kleine voorsprong 13-17.

In het tweede kwart kwam Klipperstars aanvallend wat meer op gang. Cangeroes had meer moeite om van dichtbij te scoren maar wist wel keer op keer van de driepunterlijn raak te gooien. In de rust stond er een 36-34 tussenstand op het scorebord.

Aan het begin van de derde periode besloot Klipperstars een tactische wijziging door te voeren. Door met twee centers te gaan spelen wilden de Lekkerlanders het lengte-overwicht benutten. Dit pakte zeer goed uit zeker toen de grootste man ook nog is moest afhaken bij de tegenstander. Cangeroes kreeg het niet voor elkaar om de centers af te stoppen en schoot zelf ook niet veel meer raak. Daardoor liep Klipperstars al snel weg naar een voorsprong van 10 punten en een 29-14 periode winst.

De laatste periode brak aan en het momentum lag nog steeds bij de Lekkerlanders. Cangeroes oogde vermoeid waar Klipperstars nog wel wat energie over leek te hebben. Langzaam maar zeker liep Klipperstars verder weg en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Een knappe teamprestatie en zo werd de 3e overwinning op rij geboekt.

Topscorers: Ruben Groen 14 punten (7 rebounds, 7 assists), Remon Janse 22 punten, Onno Polet 18 punten.

Om de zege reeks voort te zetten moet er volgende week gewonnen worden van New Stars. Een moeilijke opgave aangezien dat team tot nog toe pas 1 keer verloor en bovenaan staat. Om 17:15 zal de wedstrijd beginnen in Sporthal De Klipper

Meer berichten
Shopbox