Winnaars van De Grote Twijn Pub Quiz poseren trots met beker.
Winnaars van De Grote Twijn Pub Quiz poseren trots met beker. (Foto: Jolinda Verhaert)

Heerlijk sfeertje tijdens allereerste De Grote Twijn Pub Quiz

Alblasserdam - Voor de allereerste keer vond woensdag 7 maart De Grote Twijn Pub Quiz (#DGTPQ) plaats, georganiseerd door Businessclub De Twijn uit Alblasserdam. Liefst 70 enthousiaste deelnemers verdeeld over 14 teams zorgden met elkaar voor een fantastische sfeer in The Abbey in Alblasserdam. Businessclub De Twijn heeft hiermee een nieuw jaarlijks evenement voor de club én voor Alblasserdam op de kaart gezet.

Winnaar van #DGTPQ was team Groot, Groter, Grootst met 55 punten. Het team van captain Ruthli Groot behaalde na de tweede ronde in totaal net één punt meer dan de nummer twee: Team Ford Wensveen. Het winnende team nam de felbegeerde beker in ontvangst. Volgend jaar maart zullen ze de beker gaan verdedigen.

De Quiz

De pubquiz kende zes rondes, drie voor en drie na de pauze: fotoronde, algemene kennis, films & muziek & tv, economie & bedrijf, wetenschap & techniek en tot slot een sportronde.

Na de eerste drie rondes en nog even voor de pauze volgde de captainsronde. Liefst 22 stellingen, te beantwoorden met waar of niet waar, lagen klaar. Slechts 3 stellingen waren nodig om de winnaar aan te wijzen: captain Han Tettero van team Smart Cleaning Center.

Deelnemende teams

Liefst 14 teams hadden zich voor de avond ingeschreven. Dit waren: Meedoen is belangrijker dan winnen, Ford Wensveen, Groot, Groter, Grootst; Verwoert & Co; De Nancy’s (team OR); Pink Ladies; De Lombardiers; D66; AllesInDeMix (leerkrachten De Twijn); Publicipubquiz (leerkrachten De Twijn); Smart Cleaning Center; Zakenwijzer; Pro4Staff, de ICT-mannen en FOTS (For Old Times’ Sake).

Opbrengst

Het inschrijfgeld van de teams komt volledig ten goede aan het werk van Stichting Vrienden van De Twijn. De opbrengst wordt ingezet voor de aankoop van tablets en chromebooks voor Kindcentrum De Twijn.

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering. Bij steeds meer werk worden computers en ict ingezet. Werk verandert, functies veranderen. Daarom hebben kinderen en jongeren 21st century skills nodig om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Het gaat dan om ict-basisvaardigheden, samenwerken aan digitale presentaties, maar ook computational thinking, mediawijsheid, creatief en probleemoplossend denken …

Behalve dat de opbrengst voor het De Twijn wordt ingezet, gaat ook nu weer een percentage daarvan naar kinderen die niet op De Twijn zitten, maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door hen eveneens te ondersteunen op educatief gebied, sport en andere talenten.

Fantastisch

Zowel organisatie als deelnemers vonden de eerste #DGTPQ met recht een heel geslaagd en supergezellig event. Volgend jaar maart staat de tweede editie alweer gepland.

Meer berichten
Shopbox