Coaches van Molenwaard Actief verzorgden de warming-up. (Tekst en foto: Ria Scholten)
Coaches van Molenwaard Actief verzorgden de warming-up. (Tekst en foto: Ria Scholten)

Week vol gezondheid op OBS De Tuimelaar

Nieuw-Lekkerland - De Tuimelaar staat deze week in het teken van lekker gezond eten én bewegen. De themaweek wordt mogelijk gemaakt vanuit het project Gezond Nieuw-Lekkerland.

De aftrap van de themaweek vond maandagmorgen plaats met een sponsorloop voor twee goede doelen, het Diabetesfonds en Stichting Voor Sara. Voor de start vond eerst een warming-up plaats in de grote zaal. Onder leiding van coaches van Molenwaard Actief werden de spieren alvast losgemaakt. Het startsein werd gegeven door wethouder Paul Verschoor. Iedere dag staan er speciale activiteiten op het programma. Trekker van de themaweek is Adviseur publieke gezondheid Neelke Krijgsman van de GGD. "Alle kinderen gaan op hun eigen niveau aan de slag met het thema gezondheid", liet zij weten. "Hapjes en drankjes met veel suiker maken deze week plaats voor gezonde pauzesnacks."

Woensdag krijgen de leerlingen een rondleiding bij de supermarkten Albert Heijn en PLUS met als onderwerp gezonde voeding. Hierbij is een diëtiste van Rivas aanwezig om uitleg te geven. Groenteboer Dirk Prins komt op school vertellen over bijzondere soorten groenten en fruit, die later worden gebruikt voor het samenstellen van smulbordjes. Molenwaard Actief organiseert woensdag en donderdag extra buitenschoolse activiteiten. Donderdag staat een bezoek aan de N.L.T.C. op het programma.

Meer berichten
Shopbox