Foto: Jeroen Verbueken

Alblasserdam houdt herinnering aan Het Stoep levend

Alblasserdam - Wethouder Dorien Zandvliet van de gemeente Alblasserdam en de heer G. Woudenberg van de Alblasserdamse straatnamenadviescommissie onthulden gisteren, maandag 12 maart twee herinneringsbordjes aan de kade tussen Cultureel Centrum Landvast en de jachthaven in Alblasserdam onthuld. De bordjes dragen de naam Het Stoep.

De bordjes herinneren aan de loswal die zich voor 1940 in de haven bevond en door beurtschippers werd gebruikt om goederen te laden en te lossen. In de volksmond werd deze loswal Het Stoep genoemd. Door bordjes met deze aanduiding aan te brengen, wordt een stukje Alblasserdamse geschiedenis voor het nageslacht bewaard.
Het plaatsen van de bordjes gebeurt op initiatief van de straatnamenadviescommissie. Deze commissie doet op verzoek van het gemeentebestuur suggesties voor straatnamen, maar kan ook zelf ideeën voor straatnamen en aanduidingen inbrengen. Het college van B&W reageerde positief op het voorstel om de herinnering aan Het Stoep door middel van aanduidingsbordjes levend te houden. (Foto: Jeroen Verbueken / FotopersburoBusink)

Meer berichten
Shopbox