Oudste André Verhaar en taakgroepleider kinderwerk Jolanda Peene in één van de zondagsschoollokalen. Elke basisschoolgroep heeft een eigen lokaal. Tot en met groep 8 volgen de kinderen tijdens de dienst op zondagmorgen zondagsschool. De allerkleinsten gaan naar de crêche.
Oudste André Verhaar en taakgroepleider kinderwerk Jolanda Peene in één van de zondagsschoollokalen. Elke basisschoolgroep heeft een eigen lokaal. Tot en met groep 8 volgen de kinderen tijdens de dienst op zondagmorgen zondagsschool. De allerkleinsten gaan naar de crêche. (Foto: Anja Helmink)

Al 25 jaar veilige plek voor kinderen

Alblasserdam - André Verhaar (45) uit Alblasserdam en Jolanda Peene (45) uit Barendrecht zijn beiden nauw betrokken bij het kinder- en jeugdwerk binnen Evangelische Gemeente Jozua Alblasserwaard. Deze gemeente viert op 7 april haar 25-jarig bestaan. Begonnen als klein groepje, telt de gemeente nu inmiddels bijna 1000 leden. De gemiddelde leeftijd ligt, door de vele kinderen en jeugd, op 29 jaar.

Door Anja Helmink

Jolanda is sinds twee jaar taakgroepleider van het kinderwerk. Zij stuurt onder anderen de teamleiders aan en verzorgt de communicatie richting de verantwoordelijke oudste (André). Ze vindt haar werk erg leuk en geniet vooral van het enthousiasme van de kinderen. "Zo mooi om hen op zondag de kerk uit te zien rennen richting hun zondagschoolgroep! De moeite die je ervoor doet, komt er ook weer uit. We hebben heel veel kinderen in de gemeente, op dit moment zijn het er 276."
André is samen met zijn vrouw één van de zeven oudsten echtparen van de gemeente. Elk oudsten echtpaar is verantwoordelijk voor één of meer taakgroepen. Het kinder- en jeugdwerk is in 25 jaar enorm uitgebreid. Tot en met groep 8 volgen de kinderen zondagsschool. Daarna gaan ze naar 1 van de 3 tienergroepen en vandaar naar een jeugdgroep. Daarna komt de jong volwassenen kring. Het is de bedoeling dat daar dan op gegeven moment een kringleider uit voort komt en de kring uitgroeit naar volwassenenkring."

Jolanda is heel blij met de boost die de Kids club op vrijdagavond heeft gekregen. "De kinderen nemen zoveel vriendjes en vriendinnetjes mee. Er worden leuke dingen gedaan maar ook is er een serieus gedeelte en krijgen de kinderen altijd iets van de liefde van Jezus mee."
André: "We willen een veilige plaats bieden voor alle kinderen. Een plaats waar ze mogen ontdekken, oefenen en groeien richting bewuste keus voor Jezus." Jolanda voegt toe dat er ook oog is voor ieders talenten. "In onze gemeente geven we kinderen al jong taken en verantwoordelijkheden. De tieners en jeugd helpen op zondag bij de zondagsschool en de crêche, maar ook steeds meer bij het geluid en de koffie." Jolanda en André noemen ook de muziek, waar de jongeren zo enthousiast in meedoen. Ze zijn blij met de jeugdband Limitless en de diensten 4 à 5 keer per jaar. André: "Die worden ook gehouden onder de naam Limitless en zijn echt voor en door jongeren. Er komen veel jongeren op af, zowel van buiten de kerk als vanuit andere kerken. Als kerk willen we zichtbaar zijn in onze omgeving en iets kunnen betekenen in de samenleving. Door ons jeugdwerk, maar ook bijvoorbeeld door de Alpha cursus en de kerst- en paaspraise."

Meer berichten