Foto: Anja Helmink

Een musicalgroep met een missie

Alblasserdam - Sylvia Versluis en Joost van Kwawegen uit Alblasserdam maken beiden deel uit van de Musicalgroep Adonai. Dit is een enthousiaste groep toneelspelers en zangers vanuit heel Nederland. Op 8 april verzorgen zij door middel van zang de woordverkondiging tijdens de ochtenddienst in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Sylvia en Joost vertellen meer over het ontstaan en de missie van de musicalgroep.

Door Anja Helmink

Musicalgroep Adonai kent een bijzondere geschiedenis. Deze begon met dirigent Jaco Mulder. In 2009 bezocht hij de conferentie Bidden & Vasten van cabaretier Herman Boon. Deze conferentie was een keerpunt in zijn. Van allerlei heftige zaken uit zijn verleden werd hij bevrijd door Jezus. Na deze gebeurtenis voelde Jaco een enorm verlangen om zijn verhaal verder de wereld in te brengen. Hij besloot een musical te schrijven. 'De Bevrijding' vertelt het Bijbelse verhaal over opoffering, strijd, onvoorwaardelijke liefde en overwinning. Jaco stelde een musicalgroep samen. Op 3 november 2012 ging de musical onder grote belangstelling in première. In de tweede acte bracht Jaco zijn eigen indrukwekkende verhaal naar buiten. Later haalde hij dit eruit en kwam daarvoor in de plaats het leven van Jezus.

In 2015 kwam er een verzoek vanuit één van de gospelkoren. Of van de musical een korenproject gemaakt kon worden. Dit gebeurde en werd uitgevoerd door de gospelkoren Genesis uit Nunspeet en His Voice uit Alblasserdam. Hierna is zowel het repertoire als de groep vernieuwd en zijn ook Joost en zijn vrouw gevraagd als achtergrondzangers.

Joost heeft dit als heel bijzonder ervaren. "Het was echt een verrassing en heeft ook een grote ommekeer betekent in ons geloof. Sylvia was al vanaf het eerste uur bij de groep betrokken, ook zij heeft binnen de musicalgroep een ontwikkeling doorgemaakt in haar geloof. Joost: "Iedere repetitiedag is heftig en intens. Het is super om door uitbeelden en zingen je geloof te belijden." "Het is eigenlijk zingend evangeliseren", voegt Sylvia toe. "Ook de band met de groep is geweldig, we delen alles met elkaar. We zijn een hechte groep, maar ook vrienden." Na een periode van vernieuwing en hard studeren, stond de groep in 2017 weer op het podium. Er werd onder anderen opgetreden tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking. Sindsdien treedt de groep regelmatig ook elders op en hoopt zij steeds verder het land in te kunnen gaan. Op 8 april is iedereen welkom in de Ontmoetingskerk, waar de musicalgroep de preek zal zingen. Aanvang: 9.30 uur. Op 3 november is er een grote uitvoering in Emmeloord.

www.musicaldebevrijding.nl

Meer berichten