Burgemeester Jaap Paans verraste het bruidspaar met een mooi boeket.(Foto: Ria Scholten)
Burgemeester Jaap Paans verraste het bruidspaar met een mooi boeket.(Foto: Ria Scholten) (Foto: Ria Scholten)

Echtpaar Van der Wiel is vijftig jaar getrouwd

Het was maandag 9 april precies een halve eeuw geleden dat Arie van der Wiel (74) en Ria van der Wiel-de Haan (77) in het huwelijk traden. Burgemeester Jaap Paans kwam op bezoek om de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen.

Alblasserdam - Het bruidspaar leerde elkaar op een bijzondere manier kennen. Arie was lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt 'De Hoeksteen' in Nieuw-Lekkerland en Ria van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt 'De Levensbron' in Alblasserdam, die beiden een bijbelstudievereniging hadden. "Soms waren er niet voldoende deelnemers en werden de groepen samengevoegd", vertelde de heer Van der Wiel. "Toen wij elkaar tijdens een gezamenlijke bijeenkomst ontmoetten was er meteen een klik."

Het echtpaar kreeg één zoon en drie dochters. In de loop van de tijd is de familie uitgebreid met vier kleinzoons. De bruidegom heeft veertig jaar bij Nedstaal gewerkt. Als laatste op de afdeling automatisering. Al vertellend wordt duidelijk dat hij zijn voormalige werkgever nog steeds een warm hart toedraagt. In 2005 stopte hij met werken. De bruid is als huishoudelijke kracht bij verschillende gezinnen werkzaam geweest."

De heer Van der Wiel leest graag en dan met name theologische literatuur. Samen met zijn vrouw gaat hij er graag met de fiets op uit. Het feest is afgelopen zaterdag gevierd in 'De Levensbron'.

Meer berichten