Foto: Jeroen Verbueken

De kermis is begonnen!

Alblasserdam - Aan de Haven in Alblasserdam is het weer kermis. Vijf dagen lang, van 1 tot en met 5 mei, kan er genoten worden van een keur aan attracties. Dit jaar kent de kermis letterlijk meerdere hoogtepunten door de komst van enkele nieuwe spectaculaire attracties, zoals de Europese Flyer. 

De passagiers in de Europese Flyer worden tot op grote hoogte door het luchtruim gestuurd. Met heel even het gevoel zo vrij te zijn als een vogel, kunnen zij genieten van een geweldig uitzicht over de wijde omgeving. 
Dat geldt ook voor de Booster 'Hell Raider'. Ook deze attractie neemt haar bezoekers mee tot op grote hoogte. Maar anders dan bij de Europe Flyer draait het hier om grote snelheid. Met duizelingwekkende vaart zoeven de gondeltjes, die aan beide zijde van een lange mast zijn aangebracht, door het luchtruim. Als de motoren vol open gaan worden snelheden bereikt tot wel honderd kilometer per uur.


Bij de Heartbreaker worden passagiers van links naar rechts en van onder naar boven heen en weer geslingerd. Om de pret nog verder te verhogen kunnen de twee banken, bestaande uit een reeks gondels, ook nog om hun eigen as tollen. Voor deze attractie is een sterke maag toch wel een vereiste.

Voor spektakel wat lager bij de grond is er de Breakdance. Op een ronde schijf zijn diverse series gondeltjes geplaatst. Eenmaal van start begint de ronde schijf te draaien maar gaan ook de series gondeltjes met steeds grote snelheid in de rondte. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is kunnen de gondeltjes ook afzonderlijk om de eigen as tollen. Linksom of rechtsom, het is steeds weer een verrassing welke kant wordt uitgegaan.

En verder kent de kermis de bekende elementen, waaronder natuurlijk ook typische lekkerneijen, zoals versgebakken olie-, appel- of berlinerbollen, suikerspinnen, een heerlijke kersen of kaneelstof of wellicht een zakje traditionele kermisnougat of Spaanse Churros.

De kermis is dagelijks geopend van 12.00 tot 23.00 uur en kent ook nog een reeks extra's. 


Kermisvieren met korting, dat kan tijdens de eurodag die voor woensdag 2 mei op het programma staat. Op donderdag 3 mei alweer een reden om naar de kermis te komen want dan komen Buurman en Buurman langs. Bekend als het meest onhandige klussersduo kun je vanaf 19.00 uur met ze op de foto. Neem je camera daarom mee. Alweer hoog bezoek, ditmaal van Beertje Paddington. Hij komt op zaterdagmiddag kermisvieren.


Voor kortingen buiten de eurodag om, kijk op www.kermiskorting.nl.

Meer berichten