Foto: pr

Bekende dominee Willem J.J. Glashouwer in Alblasserdam

Alblasserdam - De bekende predikant, Ds. Willem J.J. Glashouwer spreekt zondag 6 mei in 't Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. Aanvang 19.30 uur. Verder werkt Christian Verwoerd mee met zang en muziek. Het thema luidt; Opstanding & Koninkrijk.

Aangezien Ds. Glashouwer heel weinig in de gelegenheid is om in Nederland te spreken, wegens zijn werk in ca. 45 landen, is het uniek dat hij nu in de gelegenheid is om Alblasserdam te bezoeken.

In 1948 werd de staat Israël geboren. Meer dan een eeuw voor deze gebeurtenis konden de volken al een wonder zien gebeuren: de terugkeer van het Joodse volk naar het Beloofde Land Israël. Eeuwenlang heeft het christendom geleerd dat God klaar was met de Joden en dat de kerk het Joodse volk als het nieuwe uitverkoren volk had vervangen. Dit theologische concept werd uitgedaagd door de huidige terugkeer van het Joodse volk naar hun land. Plotseling begonnen vele christenen zich te realiseren dat God trouw bleef aan al die beloften die Hij aan Israël gedaan had, en aan de verbonden die Hij met hen gesloten had. Waar zal dit toe leiden? Wat staat er nu op Gods agenda? Hoe hangen de verbonden die met Israël gesloten zijn samen met het Bijbelse begrip van het Koninkrijk van God? Wat heeft de lichamelijke verrijzenis van de rechtvaardigen daarmee te maken? Op deze vragen hoopt Ds. Glashouwer antwoorden te geven. Ook de muziek en zang van Christian Verwoerd, zullen een bijdrage leveren deze avond, door zijn grote liefde voor Israël. Uiteraard zijn de boeken van Ds. Glashouwer en de Cd's van Christian Verwoerd, deze avond beschikbaar. Na afloop kunnen bezoekers wat napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Meer berichten