De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in Brede School Het Carillon, Raadhuisplein 1, Nieuw-Lekkerland. (Foto: Privé)
De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in Brede School Het Carillon, Raadhuisplein 1, Nieuw-Lekkerland. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Ondernemersavond 'Eindsprint naar nieuwe privacywet'

NIEUW-LEKKERLAND - Op dinsdag 15 mei aanstaande organiseren de gemeente Molenwaard en Giessenlanden een ondernemersavond over de nieuwe privacywet (AVG) die op 25 mei in werking treedt.

De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in Brede School Het Carillon, Raadhuisplein 1, Nieuw-Lekkerland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar ondernemersloket@gemeentemolenwaard.nl.

Vanaf 25 mei vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige privacywetgeving. De Europese Unie kent hiermee één privacywet; de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Privacyrechten worden met de AVG versterkt en uitgebreid. Betrokkenen (zoals klanten) krijgen door de AVG meer mogelijkheden voor zichzelf op te komen als het gaat om de verwerking van hun gegevens. Zij krijgen meer zeggenschap over hun gegevens en wat bedrijven daar mee doen.

Op dinsdagavond 15 mei nemen Dennis Baaten (Baaten ICT security) en Daphne Verstegen en Sanne Jeukens (trainees bij de gemeente Molenwaard) ondernemers mee in de AVG. Na een toelichting op de achtergrond en inhoud van de wet krijgen de ondernemers concrete en praktische tips om de administratie en bedrijfsvoering 'AVG-proof' te maken. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Meer berichten