Foto: Anja Helmink

Naambordje Bas Verhoevenweg onthuld

Alblasserdam - Alblasserdam is een nieuwe straat rijker: de Bas Verhoevenweg. Alleen de naam is nieuw, de straat was er al. Afgelopen maandagmiddag onthulde de weduwe van de in 1992 overleden Bas Verhoeven samen met wethouder Dorien Zandvliet het straatnaambord. Daarna werd in de kantine van Voetbal Vereniging Alblasserdam de fototentoonstelling geopend ter ere van het 90-jarig bestaan van de vereniging.

Door Anja Helmink

Bas Verhoeven was medeoprichter van het sportpark en heeft hiervoor veel betekend. Hij was bestuurslid van de gemeenschappelijke regeling en voorzitter van Voetbal Vereniging Alblasserdam (VVA). Hij was ook voorzitter van de Stichting Molentochten en betrokken bij de tochtenclub. Daarnaast was hij bestuurslid van de sportraad, penningmeester van het Oranjecomité en voorzitter van de personeelsvereniging van Van der Giessen-de Noord. Genoeg reden om de straat die onder anderen leidt naar de kantine en de velden van de voetbalvereniging naar hem te vernoemen, vond de Historische Vereniging.


De straat is bereikbaar vanaf de Vinkenpolderweg. Voorheen was sportpark Souburgh rechtstreeks op deze weg aangesloten. Door de aanleg van de Poldersemolenweg is dat niet meer zo. Vandaar dat een nieuwe naam nodig was, vertelt de voorzitter van de straatnamencommissie van Alblasserdam. "De gemeente vroeg ons hierover na te willen denken. Wij hebben dat weer gedelegeerd aan de Historische Vereniging. Zij adviseerden de straat naar Bas Verhoeven te vernoemen en dit advies is door B&W overgenomen."


Mevrouw Verhoeven mag het naambord onthullen, samen met wethouder Dorien Zandvliet. De vlag wordt weggetrokken en voor iedereen zichtbaar staat het daar: Bas Verhoevenweg. Mevrouw Verhoeven, beetje gespannen wel, wil nog graag iets zeggen. "Ik vind het een hele eer om mijn mans naam te mogen onthullen." Kijkend naar de wethouder: "Ik vond het leuk om het samen met u te mogen doen." Als ze even naar woorden zoekt, zegt haar dochter: "Pa zou heel trots geweest zijn!" Mevrouw knikt en gaat verder: "Ik wil graag iedereen bedanken, dank u wel!"


Een hapje en een drankje in de kantine horen er natuurlijk bij en ook wacht daar nog iets bijzonders. Ter ere van 90 jaar VVA stelde Koos van Steenis, samen met de Historische Vereniging een fototentoonstelling samen. Koos is al 59 jaar bij de vereniging betrokken en weet er dus veel van. Ook weer niet alles, volgens hem. "Ik speelde op zaterdag en kreeg niet mee wat er op zondag gebeurde. Dat heb ik door de foto 's te verzamelen en in te scannen nu alsnog meegemaakt voor mijn gevoel."

Meer berichten