Eensgezindheid geeft Zomerconcert

Oud-Alblas - De CZOV Eensgezindheid voert op zaterdag 2 juni samen met CGZ Excelsior uit Kockengen het Nederlandstalige werk 'De Schepping' van Johan Bredewout uit in de Hervormde Kerk in Oud-Alblas. Dit werk vertolkt in zang, muziek en Bijbelteksten het gehele scheppingsverhaal.

Johan Bredewout is een hedendaagse componist en de koren van Wim de Penning hebben reeds een groot aantal van zijn werken uitgevoerd zoals onder andere 'Een nieuw Begin', zijn kerstoratorium, Oratorium 'Ruth', 'Oratorium Esther' en het passie- en paasoratorium 'Van Liefde Ongekend'.

Zoals alle oratoria van Bredewout bevat ook dit werk een keur aan herkenbare psalm- en gezangmelodieën, maar worden de toehoorders ook verrast met nieuw-gecomponeerde delen die een bijzondere illustratie bij het scheppingsverhaal vormen.

Medewerking verlenen Kees de Bruin - Orgel, Bert Elbertsen - Piano, Jolanda den Houter - Hobo, Hendrie Westra - Slagwerk en Ds Van Weelden - Liturg, opening en Sluiting. De algehele leiding is in handen van de virtuoze dirigent van beide koren Wim de Penning.

Aanvang concert 20.00 uur, kerk open 19:30. Toegang: voorverkoop bij de leden en bij Bakker Erik Oud Alblas 10 euro, aan de kerk 12,50 euro, jeugd onder de 12 jaar 5 euro.

Na de vakantie start Eensgezindheid met het repertoire voor een aantal najaars- en kerstconcerten. Zangers van alle pluimage zijn van harte welkom. Er wordt geoefend op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas.

Meer info: www.eensgezindheid-dekrekels.nl.

Meer berichten