Natuurparel Liesgras geopend door opa Arie en kleinzoon Bram.
Natuurparel Liesgras geopend door opa Arie en kleinzoon Bram. (Foto: Peter Paul Klapwijk)

Opa en kleinzoon openen Natuurparel Liesgras

Alblasserdam - Onder grote belangstelling is zaterdag 26 mei Natuurparel Liesgras in Alblasserdam geopend. Initiatiefnemer Arie den Boer verrichtte samen met kleinzoon Bram de officiële opening door een naambord te onthullen.

Natuurparel Liesgras is een voormalig paardenlandje, dat in de herfst van 2017 natuurvriendelijk is ingericht met onder andere natuurvriendelijke oevers en greppels. Samen met ecoloog Nieck Alderliesten is een beheerplan gemaakt om het terrein ecologisch te beheren en de natuur zo veel mogelijk de kans te geven.

'Natuur onder druk'

Initiatiefnemer Arie den Boer vertelt: "In de media lees ik steeds vaker dat de natuur onder druk staat. Er zijn steeds minder bijen en vlinders. Soorten die zo belangrijk zijn voor de mens als bestuivers van groenten en fruit, maar ook als voedsel voor bijvoorbeeld vogels.
Door een deel van mijn terrein ecologisch in te richten en te beheren probeer ik m'n steentje bij te dragen en een voorbeeld te zijn voor anderen."

Prachtlint

Natuurparel Liesgras maakt deel uit van het Prachtlint. Prachtlint verbindt in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kleurrijke natuur, zodat bijen en vlinders, maar ook andere dieren, zich kunnen voeden, voortplanten en verplaatsen.

Kijk voor meer informatie op www.prachtlint.nl.

Meer berichten