Wethouder Piet Vat nam de oogst in ontvangst. (Foto: Ria Scholten)
Wethouder Piet Vat nam de oogst in ontvangst. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Zelf gekweekte snijbiet, sla en radijsjes

Blesksensgraaf - Wethouder Piet Vat nam woensdagmorgen deel aan het wekelijkse moestuinuurtje van OBS De Stapsteen. Samen met de kinderen uit de groepen 3 tot en met 6 ging hij onkruid wieden en de gewassen oogsten, die in de afgelopen maanden in de door Vertisign uit Giessenburg geleverde kweektafels, gegroeid zijn. Met de geoogste sla, snijbiet en radijsjes bereidden de kinderen een heerlijke salade voor alle groepen van de school.

Door Ria Scholten

De gemeente Molenwaard wil gezond leven stimuleren en heeft haar inwoners uitgedaagd om onder het motto Gezond Idee een project op te starten dat hierop aansluit. Wouter Slob, eigenaar van Vertisign uit Giessenburg, kwam op het idee om op basisscholen kweektafels te plaatsen. Met de hiervoor ontvangen subsidie van de gemeente is hij aan de slag gegaan. Rond Pasen werden de eerste gewassen gezaaid en woensdag was het tijd om te oogsten. De inzending van Wouter maakt het voor de kinderen mogelijk om hun eigen groenten te telen en meer te leren over gezond eten. Alle basisscholen in Molenwaard zijn over het project kweektafels benaderd. Zeven daarvan hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn en kunnen nu aan de slag.. Wouter genoot zichtbaar van het enthousiasme van de leerlingen. "Hier doe je het allemaal voor. Het is zo leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan dit Gezonde Idee."

De gemeente heeft geld beschikbaar voor initiatieven, die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Er kunnen nog steeds gezonde ideeën worden ingeleverd, die elk kunnen worden beloond met maximaal 2.500 euro subsidie. Wie het leuk vindt om een gezonde activiteit te organiseren kan een mail sturen naar sertac.akay@gemeentemolenwaard.nl. Zie voor meer informatie www.gemeentemolenwaard.nl. Wethouder Piet Vat: "Laat je kans niet voorbij gaan en lever je idee bij ons in. Kom in actie met je klas, vereniging, buurt of vriendengroep."

Meer berichten