Het festival kent een uitgebreid programma. (Foto: Privé)
Het festival kent een uitgebreid programma. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Amazing Kids & Teens, Reyer en Relion op Slingeland festival

Goudriaan - Van 22 tot 24 juni vindt het Slingeland festival weer plaats bij de Slingelandse plassen in Goudriaan.

Het festival kent een uitgebreid programma met een Nacht Zonder Dak voor jongeren, een optreden van Amazing Kids & Teens en een avondconcert van Reyer. Traditiegetrouw is er ook een zondagmiddagdienst met Arie de Rover en Relion. Het Slingeland festival heeft als doel om kerken binnen de Alblasserwaard met elkaar te verbinden en mensen met elkaar in contact te brengen.

Dit jaar is het thema van het Slingeland festival SamenLeven. Hiermee proberen we de kerken in de Alblasserwaard meer te verbinden en zo ons christen-zijn nog directer in de praktijk te brengen. Op vrijdagavond trappen jongeren van verschillende kerken uit de Alblasserwaard af met de sponsoractie Nacht Zonder Dak. Deze actie wordt gehouden in samenwerking met Tear en is van 19.00 uur 's avonds tot 07.00 uur de volgende ochtend. Het is de bedoeling dat de tieners een hele nacht doorbrengen in een zelfgebouwen 'krot' en zich daarvoor laten sponsoren door familie, vrienden en buren.

Zaterdagmiddag treedt om 15.30 uur zang- en theatergroep Kids & Teens op. In een spetterende show vertellen de kinderen middels zang, dans en theater over God. Aansluitend is er rond 17.00 uur de mogelijkheid om wat te eten en een spelletje te spelen in afwachting op het optreden van Reyer wat plaatsvindt om 20.00 uur. Reyer treedt op met zijn Hoop in mij Tour en aanbidt in zijn liederen God. Hij stond eerder al op de EO Jongerendag en enkele nummers van hem verschenen ook in de Opwekkingsbundel. Na het concert is er nog de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en te spreken bij het kampvuur. Kees Nap hoopt hier een inleiding te verzorgen.

Zondagmiddag 24 juni sluiten we het weekend traditioneel af met een openluchtdienst. Deze dienst zal onder leiding staan van Arie de Rover en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door de christelijke band Relion. De dienst begint om 14.30 uur. Bekijk het volledige programma op www.hartvoordewaard.nl.

Het Slingeland festival is een interkerkelijk festival waar het evangelie van God op verstaanbare wijze wordt doorgegeven en er ruimte is om relaties op te bouwen. Het festival heeft als doel om mensen uit verschillende kerken binnen de Alblasserwaard met elkaar te verbinden en toe te rusten. Vanuit deze positie mogen zij tijdens en na het festival een getuige zijn van Christus, voor de mensen in de Alblasserwaard die Hem nog niet kennen.

Meer berichten