Burgemeester Jaaps Paans kwam het diamanten bruidspaar feliciteren.
Burgemeester Jaaps Paans kwam het diamanten bruidspaar feliciteren. (Foto: )

Diamanten paar Van de Graaf gefeliciteerd

Alblasserdam - De heer Cees van de Graaf (86) en zijn echtgenote Bets van de Graaf-Schouten (85) waren dinsdag 12 juni zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans kwam een dag later bij hen op bezoek om de gelukwensen van het gemeentebestuur over te brengen. Hij bracht een mooi fotoboek mee, dat bij het paar bijzonder in de smaak viel.

Door Ria Scholten

De bruidegom zag het levenslicht in Dordrecht, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Alblasserdam. De bruid is in Ridderkerk geboren. Het paar ontmoette elkaar op 12 juli 1950 in Oostendam. Het was voor mevrouw geen liefde op het eerste gezicht. "Ik was samen met mijn vriendin op stap en als Cees met zijn vriend kwam aanfietsen zei ik tegen haar ''Kom op, dan gaan wij terug'. Uiteindelijk is de vonk toch overgeslagen." Na een verkering van vijf jaar stapte het paar in het huwelijksbootje. Na vijf jaar bij de ouders van mijnheer te hebben ingewoond werd een woning in de Talmastraat betrokken. Later volgde de verhuizing naar de Blokweerweg. Het bruidspaar woont nu al weer negen jaar met veel plezier in een fraai appartement aan de Van Eesterensingel.

"Wij hebben vier kinderen en vier kleinkinderen", vertelde mevrouw. "Vanmiddag komt onze oudste zoon uit Australië aan op Schiphol. De jongste zoon woont in Amsterdam. Onze twee dochters wonen in Engeland en in Delft. We zijn erg blij dat het hen goed gaat, maar missen hen soms wel een beetje." Mijnheer kan terugkijken op een lange carrière bij de Kabelfabriek. Hij vertelt: "Ik ben op 4 februari 1954 begonnen als tijdelijk deeltijdmedewerker op het expeditiekantoor en geëindigd als afdelingshoofd in de functie van traffic manager. De ontwikkeling van het bedrijf heb ik van dichtbij meegemaakt. In mijn vrije tijd heb ik me vele jaren ingezet voor de afdeling Alblasserdam en omstreken van de Dierenbescherming, met name organisatorisch."

Meer berichten