Foto:

Willem IV Rally levert bijna 8.000 euro op

ALBLASSERWAARD – De Willem IV Rally die de Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier zaterdag 9 juni heeft gehouden heeft 7.914,36 euro opgeleverd voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Dit zijn omgerekend 226 nachtzoenen. Na een zonnige 'afvlag' door locoburgemeester P. Verheij en niemand minder dan ambassadeur van het Huis Quintis Ristie vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam, zijn de deelnemers vertrokken voor een gevarieerde route. De juiste route moesten de deelnemers zelf vinden door te puzzelen en te meten op de kaarten uit het kleurrijke roadbook. De rally is professioneel van opzet en mede dankzij hoofdsponsor Volvo Svenscar te Dordrecht ook compleet verzorgd met lunch en diner. "Dat hoort erbij: een mooie rit, leuke momenten en ontspanning. Het maakt het plaatje van de dag compleet of – zoals een van de deelnemers het noemde – het maakt het de mooiste dag van het jaar", aldus Piet van den Bos, de president van de Lionsclub.

Winnaar van de rally waren Nico Treure en Alex Hammerstein, die inmiddels al meerdere keren aan de rally hebben meegedaan. "Het was weer geweldig en na een paar keer als tweede te zijn geëindigd, was de druk vandaag erg groot om te winnen. En dat is gelukt. "

Zesde editie

Deze rally was alweer de zesde editie en Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier is trots op hetgeen zij tot op heden met de rally's bereikt hebben. Dankzij sponsoring en de deelnemers heeft de serviceclub in totaal al bijna 47.000 euro aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam mogen schenken. "Ik krijg weer kippenvel wanneer ik naar deze groep mensen kijk die met elkaar gezorgd hebben voor deze fantastische cijfers op de cheque" vertelt Guido Revet als voorzitter van de Rallycommissie in zijn speech tijdens de uitreiking van de cheque. "Het was even spannend of we dit jaar überhaupt een rally zouden organiseren gezien het aantal leden, maar we zijn blij dat we onze schouders er weer onder hebben kunnen zetten en dankzij de deelnemers en de sponsoren het ultieme doel om vele nachtzoentjes te sparen weer is gelukt!"

Nachtzoen

Natasja Jongeotter, manager van het Huis, heeft op de eindlocatie onder het genot van een voortreffelijk diner de cheque in ontvangst mogen nemen. Zij was onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme van de organisatie en de rijders. "Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: die kleine dingen zijn van onschatbare waarde op momenten wanneer kinderen en ouders elkaar het hardste nodig hebben. In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Met deze opbrengst is er bijna voor een jaar aan nachtzoenen gespaard en hier zijn wij erg dankbaar voor."

Doneren

Doneren van een nachtzoen blijft mogelijk via de website van de Lions Alblasserwaar d' Egelantier, www.lionsegelantier.nl voor 35 euro per nachtzoen.

Foto's: Leo Bot en Frank Kroes.

Meer berichten