Het belooft weer een gezellige week te worden met heel veel activiteiten. (Foto: pr)
Het belooft weer een gezellige week te worden met heel veel activiteiten. (Foto: pr) (Foto: pr)

Vakantie Bijbel Week, een feest voor alle kinderen

Alblasserdam - Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd van Alblasserdam wordt er weer de Vakantie Bijbel Week (VBW) gehouden. Deze gratis feestweek wordt gehouden in de eerste week van de zomervakantie in Landvast.

Wat is er te doen? Bezoekers gaan samen zingen en muziek maken, mooie dingen knutselen, te gekke spelletjes doen, luisteren naar Bijbelverhalen, lachen om de sketch en nog veel, veel meer!

Wanneer

Van maandag 16 tot en met donderdag 19 juli van 9.30 tot 11.45 in Landvast. Er zijn Tieneravonden op 17 en 18 juli op de Cortgene 8 van 19.00 tot 21.00 uur, vanaf 10 jaar. Op donderdagavond 19 juli van 19.00 tot 20.15 uur is de slotavond met poppentheater in Landvast, voor alle geïnteresseerden. Op zondag 22 juli is van 9.30 tot 11.00 uur welkomstdienst in de Grote Kerk (Cortgene).

Thema

De organisatie schrijft: "Veel dingen kun je al, en elke verjaardag wordt je weer wat ouder. Maar weet jij hoe je een fietsband moet plakken? Of hoe je die lekkere chocoladecake moet bakken? Misschien heb je wel een broer, tante, vader of moeder die je kan helpen. Maar soms hoor je ook wel eens: 'Zoek het uit'. Ga zelf maar op onderzoek uit. En met deze opdracht gaan we ook aan de slag tijdens de VBW. Wie is Jezus? Zoek het zelf uit! Maar hoe moeten we zoeken? In de Bijbel staat een heleboel. En wie zoeken er mee? Dat doen we samen!

Tijdens de VBW leer je ook de nichtjes Kiki en Coco kennen. Ze helpen hun Ome Koen met zijn werk, hij is journalist. Ome Koen heeft een eigen krant, maar daar gaat het heel slecht mee. Kiki en Coco gaan proberen de krant te redden en komen daarom onderzoek doen op de VBW.

Weet je wat nu zo leuk is? Met de VBW gaan we zelf ook een krant maken… een enorme krant met alles wat we gaan doen die week. Dat wordt een volle! Schrijf, teken, knutsel en denk jij mee?"

Dit jaar zijn er maar liefst twee avonden voor tieners. Denk weer aan vuurkorven, gitaren, snoepen, spellen en verhalen. Kom lekker aanlopen beide avonden op het Kerkplein.

Zondagochtend is er ook een speciale welkomstdienst in de Grote Kerk. Bezoekers van de VBW gaan dan verder op onderzoek uit. Tijdens de dienst zingen ze ook het themalied dat jullie tijdens de week hebben geleerd.


Bezoek voor meer informatie én om alvast in de stemming te komen ook de website www.vbwalblasserdam.nl en Facebook pagina!

Meer berichten